Flan portowy o zapachu cytrusów

Flan portowy o zapachu cytrusów
Pachnący cytrusami Port Flan może być tylko Europejska przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 521 kalorii. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,11 zł za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Sprawdza się jako niedrogi deser. Mieszanka pomarańczy, cukru, mleka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Polędwica wieprzowa o zapachu rozmarynu faszerowana pieczonym czosnkiem, suszonymi morelami i żurawiną oraz sosem z wina porto, Serek O Zapachu Cytrusów Babka, oraz Bita Śmietana O Zapachu Cytrusów.

Instrukcje

1
W 10-do 12-calowej patelni na dużym ogniu, przechylić i wstrząsnąć 2/3 szklanki cukru często, aż upłynni i zmieni kolor na bursztynowy, 3 do 5 minut. Natychmiast wlać do 10-calowej patelni do ciasta (o pojemności co najmniej 6 filiżanek). Szybko przechyl patelnię, aby rozłożyć syrop na dnie; nie musi całkowicie pokrywać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Forma PieForma Pie
2
Opłucz pomarańczę i cytrynę; obieraczką do warzyw obrać w cienkie paski kolorowe części pomarańczy i skórki cytryny. Na nieumytej patelni wymieszaj skórkę z pozostałym 1 szklanką cukru, naciskając skórkę drewnianą łyżką, aby uwolnić olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
WarzywaWarzywa
PomarańczowyPomarańczowy
CytrynaCytryna
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
PatelniaPatelnia
3
Do mieszanki cytrusowo-cukrowej dodać mleko i śmietanę. Ustawić na średnim ogniu i od czasu do czasu mieszać, aż do gotowania na parze (nie gotować). Przykryć patelnię i zdjąć z ognia; odstawić 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
W międzyczasie, w misce, ubić żółtka i port do blend.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
PortPort
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
5
Wlać gorącą mieszaninę mleka przez drobny sitko do szklanej miary 1-litrowej; wyrzucić skórkę. Stopniowo ubijać mieszaninę mleka w mieszaninę żółtka do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
TrzepaczkaTrzepaczka
6
Ustaw karmelową patelnię na ciasto w nieco większej patelni do pieczenia o głębokości około 2 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma PieForma Pie
7
Mieszankę kremu zalać karmelem. Ostrożnie przenieść obie patelnie do piekarnika regularnego lub konwekcyjnego 350.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
BudyńBudyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Wlać około 1 cala wrzącej wody do zewnętrznej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Piec, aż środek kremu ledwo jiggles gdy pie pan jest delikatnie wstrząśnięty, 40 do 45 minut. Wyjąć krem z gorącej wody i schłodzić do ostygnięcia, około 1 1/2 godziny; przykryć i schłodzić co najmniej 12 godzin lub do 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
BudyńBudyń
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Forma PieForma Pie
10
Wsadź nóż między flan i pan edge. Odwróć duży talerz na flan; trzymając patelnię i talerz szczelnie razem, odwróć i pozwól, aby flan i syrop wyślizgnęły się. Zdejmij patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
11
Pokrój flan na kliny i Użyj serwera pie do przeniesienia na talerze. Łyżka syropu równo na porcjach; udekorować plasterkami truskawek, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
TruskawkiTruskawki
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Serwer CakeSerwer Cake
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia3
Magazyn