Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej

Flan ajerkoniaku na skórce cynamonowej
Flan ajerkoniak na skórce cynamonu może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 444 kalorie, 7G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 79 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Boże Narodzenie. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka ciężkiej śmietany do ubijania, zmielony cynamon, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 20%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Flan Ajerkoniaku, Flan Cynamonowy, oraz Ciasto dyniowe z ajerkoniakiem z Piernikową skórką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki ubić w smallbowl, aby zmiksować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2
Ubić żółtko i 1 łyżkę śmietany do ubijania w innej misce, aby zmiksować. Za pomocą miksera elektrycznego, ubij masło i cukier w średniej misce do wymieszania. Ubij w mieszaninie żółtkowej (mieszanka może zsiadać). Ubić w mieszaninie mąki justuntil mieszane (ciasto będzie lekko lepki).Używając mącznych rąk, Zbierz ciasto razem i uformuj na dysk. Owinąć w plastik; schłodzić co najmniej 1 godzinę. DO przodu: może być wykonany 1 dzień. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żółtko Jajażółtko Jaja
MasłoMasło
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
Cukierki PowietrzneCukierki Powietrzne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Pozostawić lekko zmiękczyć w temperaturze pokojowej przed rozwałkowaniem.
4
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkować ciasto na pergaminie lekko posypanym papierem do 9-calowej rundy.Korzystanie z płyty o średnicy 8 1/2 cala jako prowadnicy, okrągłej wycinanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
6
Przełożyć ciasto okrągłe, jeszcze na pergaminie, na blachę do pieczenia. Przekłuj ciasto widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Piec, aż skorupa jest goldenbrown i pieczone przez, 28 do 30 protokół.Ostudzić skorupę całkowicie na blasze do pieczenia. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Coverand przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
1
Połącz 1 szklankę cukru, 1/3 szklanki wody i syropu kukurydzianego w ciężkim medium. Wymieszać z cukrem o średnio niskiej temperaturze rozpuszcza się cukier. Zwiększ ciepło i gotuj bez mieszania, aż mieszanina obróci się bursztynem, czasami wirując panand szczotkując boki mokrym pastrybrushem, około 10 minut. Natychmiast pourcaramel do 9-calowy-Średnica patelni ciasto z 2-calowe-wysokie boki. Za pomocą rękawic kuchennych topochroń ręce, przechyl patelnię, aby zawirować karmel overbottom i w połowie boków patelni. Fajne podczas przygotowywania kremu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
KarmelKarmel
BudyńBudyń
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik MittPiekarnik Mitt
PatelniaPatelnia
2
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Żółtka ubić, jajka, 1 szklanka śmietany i 1/4 szklanki cukru w dużej mieszance bowlto.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
KremKrem
CukierCukier
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Połącz 1 szklankę śmietany, mleka, rumu, gałki muszkatołowej i 1/2 szklanki cukru w dużym rondlu.Mieszaj mieszaninę rumu na średnim ogniu, aż do rozpuszczenia sugaru; zwiększ ciepło i przynieś Zimmer. Stopniowo ubijaj gorącą mieszankę rumuw mieszaninie żółtka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KremKrem
CukierCukier
MlekoMleko
żółtko Jajażółtko Jaja
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Wlać mieszaninę przez finestrainer do patelni z karmelem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KarmelKarmel
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
6
Umieść patelnię na dużej patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Dodaj enoughhot wody do pieczenia patelni przyjść półwwayup boki patelni ciasto. Przykryć pieczenie panloosely folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Pieczemy flan do Ustawienia, około 1 godziny 40 minut (środek może się lekko przesunąć, gdy Pan jest delikatnie wstrząśnięty, ale góra poczuje się ustawiona, gdy lekko naciśnięty).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjąć z piekarnika; niech flan stać w patelni z wodą10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij patelnię z patelni do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
11
Transfer bezpośrednio do lodówki; chilluncovered na noc. DO AHEAD: można bemade 2 dni do przodu. Przykryć i schłodzić.
1
Połącz wszystkie składniki z wyjątkiem gałki muszkatołowej w dużej misce.Za pomocą miksera elektrycznego, beat aż szczyty form.DO naprzód: może być wykonany 2 godziny do przodu.Kryj się i wyluzuj. Powtórz, aby zagęścić, jeśli nie jest to konieczne, przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Uruchom mały nóż wokół flan, aby poluzować patelnię.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
3
Umieścić pieczone skorupy na szczycie flan inpan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
4
Umieścić duży talerz na szczycie flan ze skórką.Używając obiema rękami i trzymając talerz i patelnię z flanem mocno razem, Odwróć flanwith crust na talerz. Zeskrobać wszelkie karmelowe zabrudzenia na patelni. Top center offlan z kopcem rumu bitej śmietany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Krem posypać lekko startą gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
KremKrem

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkilorann profesjonalna kuchnia®lorann profesjonalna kuchnia®1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)lekki syrop kukurydzianylekki syrop kukurydziany1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciemny rumciemny rum1Dużeodmiany grzybówodmiany grzybów6largesżółtka jajżółtka jaj2largesjajajaja11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.(obfity) mielony cynamon(obfity) mielony cynamon10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieżo Starta lub zmielona gałka muszkatołowa (do posypania)Świeżo Starta lub zmielona gałka muszkatołowa (do posypania)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkischłodzona śmietana do ubijaniaschłodzona śmietana do ubijania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki01 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.(Hojny) sól(Hojny) sól4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier podzielonycukier podzielony6(zima)(3/4 kija) niesolone masło, temperatura pokojowa(3/4 kija) niesolone masło, temperatura pokojowa11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Cytrynowy budyń błyskawicznyCytrynowy budyń błyskawiczny4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki

Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache

Hiszpański w menu? Spróbuj sparować z Tempranillo, Albarino i Grenache. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
Flaco Tempranillo
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn