Fioletowa tarta z brokułami, porem i migdałami

Fioletowa tarta z brokułami, porem i migdałami
Przepis Fioletowy kiełkowanie brokuły, por & migdały tarta może być wykonane w około 55 minut. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 835 kalorii, 29g białka, oraz 47 g tłuszczu każdy. Na $3.1 za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 93 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka migdałów, parmezan, pack ciasto francuskie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest niesamowity. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Orecchiette z anchois i fioletowymi brokułami, Grillowana Fioletowa kiełkująca brokuły i boczek Pizza, oraz Tagliatelle Z Fioletowymi Brokułami, Anchois I Pecorino.

Instrukcje

1
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Rozgrzej patelnię z pokrywką na średnim ogniu i dodaj olej. Ugotować pory, z pokrywką, mieszając od czasu do czasu, aż będą miękkie około 5 minut. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Na lekko posmarowanej mąką powierzchni rozwałkować ciasto i wyciąć szorstkie koło o średnicy 26 cm, używając jako szablonu dużego talerza obiadowego. Blachę do pieczenia przykryć pergaminem do pieczenia,posypać polentą lub kaszą manną i na wierzchu ułożyć ciasto. Ocena okręgu około 2 cm od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Rozłóż pory równomiernie wewnątrz punktowanego okręgu, a następnie piecz przez 10 minut, aż brzegi się nadymą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Wyjąć z piekarnika i włączyć ogrzewanie w dół do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Brokuły blanszować we wrzącej wodzie przez 1 min, następnie odcedzić i ostudzić pod bieżącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii1 łyżka Posiekanej świeżej Bazylii Lub 1/2 łyżeczki Suszonej Bazylii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Ponownie odcedzić i ułożyć na wierzchu porów.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
9
Wymieszać crme frache, parmezan, żółtka i trochę przypraw, a następnie równomiernie polać warzywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
10
Posypać płatkami migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
( 23)( 23)
11
Piec tartę przez 15-20 minut, aż uzyska złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
12
Podawać na ciepło lub na zimno.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem dla tarty. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia100
Magazyn