Filety Z Piersi Kurczaka W Stylu Prowansalskim
Filety z piersi kurczaka w stylu prowansalskim wymagają około 2 godziny i 58 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis ma 121 kalorii, 1G białka, oraz 11g tłuszczu na porcję. Na 53 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz oliwę z oliwek, zioła prowansalskie, koncentrat lemoniady i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to Filety z piersi kurczaka z czerwoną i żółtą papryką, Filety z piersi kurczaka w marynacie do piwa korzennego, oraz Perłowy kuskus w stylu prowansalskim z figami.
Instrukcje
INDOOR: przygotuj kurczaka zgodnie z zaleceniami. Podgrzej brojlery.
Umieść filety z piersi kurczaka na wyłożonej folią blasze do pieczenia lub patelni brojlerów. Broil 6 do 8 cali od źródła ciepła przez 2 do 4 minut na stronę. Nie przesadzaj z gotowaniem.
Wypłukać i wkleić suche filety z piersi. Funt do 1/2 cala grubości; odstawić.
W małej misce wymieszać pozostałe składniki.
Wlać mieszaninę marynaty do dużej torebki z zamkiem błyskawicznym i dodać kurczaka. Wycisnąć powietrze i umieścić w lodówce 1 do 2 godzin.
Ustaw grill do bezpośredniego grillowania na średnim ogniu. Ruszt olejowy, gdy jest gotowy do rozpoczęcia gotowania.
Wyjąć kurczaka z lodówki i odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Umieść kurczaka na gorącym naoliwionym grillu i gotuj 2 do 3 minut na stronie lub aż skończysz.