Fettuccine Alfredo z groszkiem i Prosciutto
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać Fettuccine Alfredo z groszkiem i Prosciutto spróbować. Ten przepis służy 4. Na $2.2 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 599 kalorii, 27g białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i podnieś krem, cienkie prosciutto, drobny groszek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać mleko o niskiej zawartości tłuszczu, można śledzić to danie główne z Solony Karmelowy Brownie Milkshake jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Fettuccine Alfredo z przegrzebkami i groszkiem, Lekkie Fettuccine Alfredo Z Krewetkami I Groszkiem, oraz Fettuccine Alfredo dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, połączyć bulion, mleko, i fettuccine (break fettuccine, jeśli to konieczne, aby zmieścić się na patelni); przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, odkryte, mieszając często do oddzielenia makaronu, przez 5 minut.
Dodać groszek i mieszać od czasu do czasu, aż makaron będzie miękki do ugryzienia, 2 do 4 minut dłużej.
Tymczasem oddzielić plastry prosciutto i pokroić w poprzek na paski o szerokości 1/4 cala.
W małej misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 2 łyżkami wody, aż będzie gładka.
Dodaj do mieszanki makaronu i mieszaj, aż się zagotuje i zgęstnieje.
Dodać śmietanę, parmezan, gałkę muszkatołową, sól i pieprz do smaku; mieszać, aż dobrze wymieszane i ogrzane przez, o 1 minutę. Mieszamy prosciutto. Łyżka na talerze.