Feta tabbouleh z bakłażanami
Jeśli chcesz dodać więcej lacto ovo vegetarian przepisy do pudełka z przepisami, feta tabbouleh z bakłażanami może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.41 za porcję. Jedna porcja zawiera 558 kalorii, 20g białka, oraz 23G tłuszczu. Jeśli masz pszenicę bulgur, ząbki czosnku, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Orkisz, Fetan I Bakłażany, Bakłażany Z Fetą, Miętą I Chilli, oraz Tabbouleh z fasolą i fetą.
Instrukcje
Ugotować kaszę bulgur zgodnie z instrukcją pakowania, a następnie dobrze odcedzić. W małej miseczce wymieszaj czosnek i oliwę z oliwek, a następnie użyj połowy, aby posmarować obie strony pasków bakłażana przyprawami. Podsmaż paski na gorącej patelni lub na patelni przez 3 minuty z każdej strony, aż zwęglone i zmiękną.
Do dużej miski wrzucić kaszę bulgur z ciecierzycą, pomidorami, cebulą, fetą i miętą, a następnie zalać pozostałą oliwą czosnkową i sokiem z cytryny.
Dobrze wymieszać i doprawić, a następnie ułożyć na talerzach ze zwęglonymi bakłażanami.