Fattoush, Libańska Sałatka z pieczonymi chipsami Pita

Fattoush, Libańska Sałatka z pieczonymi chipsami Pita
Fattoush, Libańska Sałatka z pieczonych chipsów Pita może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegański przepis ma 547 kalorii, 10g białka, oraz 36 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.13 za porcję. Działa dobrze jako przystawka przyjazna dla budżetu. Jeśli masz miętę, cebulę, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 16 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest spektakularny. Spróbuj Gotuj książkę: Fattoush, Libańska Sałatka z chleba Pita, Libańska Sałatka Fattoush My Way, oraz Libańska Sałatka Fattoush z grillowanym kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej, zdjąć z ognia i dodać czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
2
Niech strome przez kilka godzin.
3
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Podziel pita na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kombinacja 2Kombinacja 2
5
Posmaruj jedną stronę każdej połowy olejem czosnkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej2 łyżki Posiekanej świeżej Włoskiej Pietruszki Płaskolistnej
6
Posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
(duża Tuba)(duża Tuba)
7
Każdą połowę pokroić na ósemki i rozłożyć (od strony oleju) na blasze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Wstawić do piekarnika i piec na złoty i chrupiący kolor. Rezerwa.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
1
Połącz pastę czosnkową, ocet, sok z cytryny, sól i pieprz, a następnie ubijaj oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
2
Połączyć wszystkie warzywa i wymieszać z połową vinaigrette; sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
VinaigretteVinaigrette
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
3
Połącz pita, warzywa i więcej vinaigrette. Rzucaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Kombinacja 2Kombinacja 2
4
Dodaj więcej vinaigrette, jeśli fattoush wygląda sucho.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia20
Magazyn