Przepis na Falafel smażony na patelni jest gotowy w około 50 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja zawiera 318 kalorii, 11g białka, oraz 14g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka oleju, ciecierzyca, pieprz cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Z łyżeczką wynik 63%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj falafel, jak zrobić falafel / falafel z ciecierzycą, King of Falafel & Shawarma 's Falafel from' New York A La Cart, oraz Pan Bagnat dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Włożyć ciecierzycę do robota kuchennego; puree na gęstą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
2
Umieścić cebulę, pietruszkę i czosnek w robocie kuchennym; puree z ciecierzycą do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Wymieszać mieszaninę jaj i 1 łyżkę oliwy z oliwek do mieszaniny ciecierzycy, aż dobrze wymieszane.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
6
Powoli wymieszać bułkę tartą do mieszaniny ciecierzycy, aż trzyma się razem, ale nie jest lepki. Dostosować z mniej lub bardziej okruchy chleba w razie potrzeby.