Falafel I
Przepis Falafel I można przygotować w około 30 minut . Za 49 centów za porcję otrzymujesz danie główne dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 273 kalorie , 12 g białka i 13 g tłuszczu . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Allrecipes wymaga masła orzechowego, mielonej kolendry, oleju kukurydzianego i mielonego kminu. Jest to bardzo przyjazny dla budżetu przepis dla fanów kuchni bliskowschodniej. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną i laktoowowegetariańską . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 52% , to danie jest dobre. Podobne przepisy obejmują Falafel Burger , Falafel Burgers i Indian-Inspired Falafel Appetizer .
Instrukcje
W malakserze lub blenderze zmiksuj ciecierzycę. Do ciecierzycy dodaj czosnek, masło orzechowe, zieloną cebulę, cebulę, jajko, kolendrę, kmin, pieprz cayenne i sos sojowy; miksuj, aż składniki dobrze się wymieszają. Uformuj kulki, używając około 1 łyżki stołowej na każdą.
Rozgrzej olej na średniej patelni na średnio-wysokim ogniu. Zrumień kulki ze wszystkich stron.