Estragon-pieczony Halibut z brązowym masłem orzechowym
Halibut prażony w estragonie z brązowym masłem orzechowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny fodmapowi i pescatariański przepis ma 370 kalorii, 33g białka, oraz 25 g tłuszczu na porcję. Na 6,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz oliwę z oliwek, filet z halibuta, blanszowane orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Halibut Laury Calder z brązowym masłem, pokruszoną ciecierzycą z oliwkami i prażoną marchewką z kminku, Halibut z orzechami laskowymi z prażonymi szparagami, oraz Bulion grzybowy na brązowym maśle smażony Halibut.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rozłóż orzechy laskowe w jednej warstwie na blasze do pieczenia i tosty, mieszając od czasu do czasu, aż złoty, 8-10 minut. Grubo posiekać; odstawić.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 149°. rozrzuć gałązki estragonu na dużej blasze do pieczenia.
Na wierzch ułożyć halibuta, skropić 2 łyżkami oleju, doprawić solą i pieprzem. Piecz, aż halibut będzie po prostu nieprzezroczysty w środku, 20-30 minut, w zależności od grubości ryby.
W międzyczasie roztopić masło w małym rondlu na średnim ogniu. Gotować, często mieszając, aż masło się spieni, a następnie brązowieje (nie pozwól mu się spalić), około 5 minut.
Zdjąć z ognia; niech brązowe masło ostygnie lekko. Wymieszać sok z cytryny, orzechy laskowe i pozostałe 2 łyżki oleju; doprawić solą i pieprzem.
Podawać ryby z orzechowym sosem maślanym i połówkami cytryny.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.