Enchiladas z kurczakiem i szpinakiem
Enchiladas z kurczakiem i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 736 kalorii, 37g białka, oraz 38 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.2 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to meksykańskie danie. Udaj się do sklepu i odbierz pieczonego kurczaka, meksykańską mieszankę czterech serów, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Enchiladas Z Kurczaka Ze Szpinakiem, Enchiladas z kurczaka i szpinaku, oraz Enchiladas z kurczaka i szpinaku.
Instrukcje
Szpinak dobrze odcedzić, naciskając między ręcznikami papierowymi. Odstawić.
Wymieszać 1/4 szklanki salsy i sosu enchilada i odstawić.
Kuchenka mikrofalowa serek w średniej kuchence mikrofalowej bezpieczne miski w wysokiej 1 minutę lub do bardzo miękki.
Dodaj szpinak, kurczaka i pozostałą salsę i mieszaj, aż się zmiksujesz.
Łyżka heaping 1/3 cupful mieszanki kurczaka w dół środka każdej tortilli.
Roll up tortille, i miejsce, szew boki w dół, w lekko nasmarowane 13-x 9-calowe naczynie do pieczenia.
Polać sosem enchilada równomiernie na wierzch zwiniętych tortilli; posypać rozdrobnionym serem.
Piec w 350 przez 30 minut lub do bąbelków.
Podawać z pożądanymi dodatkami.
* Można zastąpić 1/3 mniej tłustego twarogu.
Uwaga: w celach testowych użyliśmy salsy średniej Tostitos oraz Starego sosu Enchilada El Paso.