El Dorado Zapiekanka Wołowa
El Dorado Zapiekanka wołowa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 513 kalorii, 23G białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Na 1,81 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 108 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka oliwek, mielona wołowina, ser ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj El Dorado Meksykańska Zapiekanka, El Dorado Gorąca Czekolada, oraz Chili con Queso El Dorado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko masło 2 1/2 quart danie zapiekanki.
W dużej patelni, brązowy mielonej wołowiny i odsączyć. Zmiksować w mgnieniu oka mieloną cebulę, sól czosnkową, sos pomidorowy i oliwki.
W misce wymieszać śmietanę, ser ricotta i zielone chiles.
Zarezerwuj kilka wiórów do użycia jako dekoracji i zmiażdżyć resztę. Połowę pokruszonych chipsów włóż do przygotowanego naczynia żaroodpornego i przykryj połową mieszanki mięsa. Mieszankę mięsną przykryć połową kwaśnej śmietany, a następnie dodać połowę sera Monterey Jack. Powtórz warstwy.
Piec bez przykrycia przez 30-35 minut.
Udekoruj reserved całe chipsy tortilla.