Egipski Pudding Ryżowy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj egipskiego puddingu ryżowego. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 246 kalorii, 7G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, pistacje i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 41%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Duszona Egipska Zieleń Z Chrupiącym Kurczakiem (Molokhia Egipska), Biram Ruz - Egipska Zapiekanka Ryżowa, oraz Kusherie (ryż Egipski i soczewica).
Instrukcje
Mąkę ryżową połączyć z cukrem i dodać do rondla zawierającego mleko. Powoli doprowadzić do wrzenia energicznie ubijając przez około 2 minuty, uważając, aby nie przypalić mieszaniny.
Dodaj kardamon i szafran i mieszaj jeszcze przez 1 minutę.
Zdjąć z ognia i dodać wodę różaną.
Wlać budyń do indywidualnych szklanek i pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Przechowywać w lodówce przez około 2 godziny. Górna powierzchnia całkowicie z drobno posiekanymi pistacjami i podawać.