Easy Sole Meuniere
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj easy Sole Meuniere. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 664 kalorie, 46g białka, oraz 41 g tłuszczu każdy. Na 7,66 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 27 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, skórkę z cytryny, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sole Meunière, Sole Meuniere, oraz Sole Meunière dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni F. przygotuj 2 żaroodporne talerze obiadowe
Połączyć mąkę, 2 łyżeczki soli i 1 łyżeczka pieprzu w dużym płytkim talerzu. Filety osuszyć papierowymi ręcznikami i posypać jedną stroną solą.
Podgrzać 3 łyżki masła w dużym (12-calowy) saute patelni na średnim ogniu, aż zacznie brązowieć. 2 filety z soli wyłożyć z obu stron do przyprawionej mąki i ułożyć na rozgrzanym maśle. Obniżyć ogień do średnio-niskiego i gotować przez 2 protokół. Ostrożnie obrócić metalową szpatułką i gotować przez 2 minuty po drugiej stronie. Podczas gdy druga strona gotuje, dodaj 1/2 łyżeczki skórki z cytryny i 3 łyżki soku z cytryny na patelnię. Ostrożnie umieścić filety rybne na płytkach żaroodpornych i polać je sosem. Podgrzane filety trzymaj w piekarniku, a następnie powtórz proces z pozostałymi 2 filetami. Po zakończeniu dodać ugotowane filety do talerzy w piekarniku.
Posypać natką pietruszki, solą i pieprzem i od razu podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.