Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przyprawy, więc dać kurczaka i szalotka dżem na Pain au Levain spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.71 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 45g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Jeśli masz cebulę, cukier granulowany, chrupiący chleb i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj No-knead Pain Au Levain, Pain au Levain (chleb na zakwasie), oraz Pieczony indyk z szalotką i szałwią z sosem Szalotkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść wszystkie składniki w średnim rondlu. Przykryć zimną wodą przez 1 do 2 cali i doprowadzić do duszenia na średnim ogniu; zmniejszyć ogień do średnio niskiego i gotować delikatnie, aż kurczak jest całkowicie ugotowany i nie różowy w środku, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1
Rozgrzać olej i masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło się spieni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita Polewa I Wiśnie Maraschino Z łodygami Opcjonalnie
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać szalotki, sól, i pieprz i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są zmiękczone i po prostu zaczyna brązowy, o 10 protokół.Wymieszać w 1/4 szklanki octu i cukru i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż szalotki są całkowicie miękkie i karmelizowane i dżem jest gęsty i syropy, o 20 do 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
8 (U-12) Krewetek
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)
Dżem
3
Zdjąć patelnię z ognia i wymieszać pozostałe 2 łyżki octu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Niech dżem ostygnie przez 20 minut, a następnie wymieszać posiekane tarragon.To złóż kanapki: pokroić kurczaka na kawałki o grubości 1/4 cala.Dżem szalotka równomiernie podzielić na 1 stronie 4 kromki chleba. Kurczaka podziel równomiernie między kanapki, kładąc go na dżem w równej warstwie. Zamknij każdą kanapkę i podawaj.Parowanie napojów: Louis Bouillot Crémant De Bourgogne Rosé, Francja. Piękny, prosty błyszczyk wykonany z Pinot i Chardonnay w Kolorze burgundzkim, ten róż jest lekki i delikatny i sprawdzi się idealnie obok kurczaka. Różowo-czerwone owoce i odrobina słodyczy sprawią, że będzie również naturalnym partnerem dżemu na szalotkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chardonnay
Puszka Brzoskwiń, Odsączonych
Sparkler
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny