Dżem Z Jeżyn Jabłkowych
Dżem z jeżyny jabłkowej może być tylko przyprawą, której szukasz. Na 13 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 40 porcji z 46 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu każdy. 110 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pod ręką jabłka, grubo jeżyny, uniwersalną pektynę pomony i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Margarita jeżynowo-tymiankowa, Margarita Jeżynowo-Tymiankowa, oraz Muffinki Z Jeżynowym Tymiankiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć cukier i pektyny w średniej misce i odstawić.
Połącz jabłka i jeżyny w dużym, ciężkim dnie garnka. Wymieszać skórkę z cytryny, sok i wodę wapniową. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, stale mieszając.
Dodać mieszaninę cukier-pektyny i powrócić do wrzenia. Gotować twardo przez minutę.
Wyjmij garnek z ognia i usuń pianę z powierzchni dżemu zimną metalową łyżką. Wymieszaj z tymiankiem. Kadzi dżem do gorących sterylizowanych słoików i przetwarzać je w gorącej kąpieli wodnej przez 10 minut.