Dziś Kolacja: Pikantny Kurczak
Jedna porcja zawiera 166 kalorii, 0g białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Jeśli 96 centów za porcję spada twój budżet, Kolacja dziś wieczorem: pikantny kurczak może być doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Udaj się do sklepu i odebrać kapary, oliwa z oliwek, płatki papryki chile, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Dziś Kolacja: Bon Bon Chicken, Dziś Kolacja: Kurczak Parmezan, oraz Dziś Kolacja: Kurczak Do-Piaza dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jeśli kurczak nie jest już w kawałkach, pokrój go na podudzia, uda i pokrój każdą pierś na pół. Nie zdejmuj skóry.
Rozgrzać olej na wystarczająco dużej patelni, aby wygodnie trzymać kawałki kurczaka bez tłoku, na średnim ogniu.
Dodać ząbki czosnku i gotować na złoty kolor, następnie usunąć je i dodać skórkę kurczaka od strony dołu. Gotować, aż skóra uwolni się z patelni i będzie złoty, a następnie brązowy z drugiej strony. Kawałki powinny być złotobrązowe na całym.
Posypać kurczaka płatkami chile i połowę pietruszki, i gotować przez 30 sekund, a następnie dodać białe wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 3 protokół, skrobanie się wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni, a następnie dodać kapary i oliwki. Przykryć, podgrzać na wolnym ogniu i gotować przez 30 minut, aż kurczak będzie miękki i łatwo przekłuty widelcem.
Podnieś kurczaka na rozgrzany talerz, a następnie wyłącz ogrzewanie. Po soki zaczęły się osiedlać i tłuszczu wzrosła do góry, o 2 protokół, przechyl patelnię i łyżka off większość tłuszczu, pozostawiając soki, kapary, i oliwki. Polać kurczaka sosem i podawać posypane pozostałą pietruszką.