Dziś Kolacja: Beef Stroganoff

Dziś Kolacja: Beef Stroganoff
Przepis Kolacja dziś wieczorem: wołowina Stroganoff może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 45 minut. To danie główne ma 891 kalorii, 34g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, śmietany, cremini grzyby, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dzisiaj: pięć przypraw wołowina Stir Fry, Dziś Kolacja: Chipotle Wołowe Tacos, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Panang Wołowina Curry dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej patelni z dużą ilością miejsca na paski wołowiny do brązowego bez tłoku (praca w partiach, jeśli to konieczne), podgrzać połowę masła na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, a masło jest bardzo gorące, dodaj paski wołowiny w jednej warstwie. Patelnia powinna być wystarczająco gorąca, aby szybko przyrumienić wołowinę, ale nie na tyle gorąca, aby spalić masło. Obrócić raz na brązową stronę, a następnie dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Usuń paski wołowiny do miski, pozostawiając tłuszcz i soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki. Gotowanie do miękkości, przez kilka minut, jak nasiąkają soki. Zeskrobać je do miski z wołowiną. W międzyczasie przynieś garnek słonej wody do wrzenia i przygotuj makaron jajeczny do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać pozostałe masło do patelni i zwiększyć ogień do średnio-wysokiej. Gdy piana maślana ustąpi, dodaj grzyby, estragon, gałkę muszkatołową oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotować, aż grzyby będą miękkie i złociste. Zacznij gotować makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj kilka łyżek wody i brandy lub coganc (jeśli używasz) do deglaze patelni (delikatnie scape się wszelkie rumiane kawałki). Obniżyć ogień i dodać kwaśną śmietanę, upewniając się, że nie gotuje się lub oddzieli. Wymieszaj wołowinę i szalotkę, a w razie potrzeby dodaj wodę, aby rozrzedzić sos do dobrej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy CzekoladoweChipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia32
Magazyn