Przepis Kolacja dziś wieczorem: wołowina Stroganoff może zaspokoić pragnienie Europy Wschodniej w około 45 minut. To danie główne ma 891 kalorii, 34g białka, oraz 55 g tłuszczu na porcję. Na 2,16 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 8 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli, śmietany, cremini grzyby, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kolacja dzisiaj: pięć przypraw wołowina Stir Fry, Dziś Kolacja: Chipotle Wołowe Tacos, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Panang Wołowina Curry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej patelni z dużą ilością miejsca na paski wołowiny do brązowego bez tłoku (praca w partiach, jeśli to konieczne), podgrzać połowę masła na średnim ogniu. Gdy piana opadnie, a masło jest bardzo gorące, dodaj paski wołowiny w jednej warstwie. Patelnia powinna być wystarczająco gorąca, aby szybko przyrumienić wołowinę, ale nie na tyle gorąca, aby spalić masło. Obrócić raz na brązową stronę, a następnie dobrze doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Usuń paski wołowiny do miski, pozostawiając tłuszcz i soki na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Zmniejszyć ogień do medium i dodać szalotki. Gotowanie do miękkości, przez kilka minut, jak nasiąkają soki. Zeskrobać je do miski z wołowiną. W międzyczasie przynieś garnek słonej wody do wrzenia i przygotuj makaron jajeczny do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Wytrawnego Białego Wina, Na Oko Lub Więcej Bulionu
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać pozostałe masło do patelni i zwiększyć ogień do średnio-wysokiej. Gdy piana maślana ustąpi, dodaj grzyby, estragon, gałkę muszkatołową oraz szczyptę soli i pieprzu. Gotować, aż grzyby będą miękkie i złociste. Zacznij gotować makaron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj kilka łyżek wody i brandy lub coganc (jeśli używasz) do deglaze patelni (delikatnie scape się wszelkie rumiane kawałki). Obniżyć ogień i dodać kwaśną śmietanę, upewniając się, że nie gotuje się lub oddzieli. Wymieszaj wołowinę i szalotkę, a w razie potrzeby dodaj wodę, aby rozrzedzić sos do dobrej konsystencji. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać na makaronie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Chipsy Toffi I Półsłodkie Chipsy Czekoladowe
Szalotka, Tarta Lub Posiekana
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
2 Szczypty Zmielonych Goździków
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki