Dziczyzna Wellington

Dziczyzna Wellington
Dziczyzna Wellington może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja zawiera 836 kalorii, 44g białka, oraz 45 g tłuszczu. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.61 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food ma 492 fanów. Mieszanka ząbka czosnku, żółtka, opakowanie ciasto francuskie z masłem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 10 minut. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest świetne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dziczyzna i dziki grzyb Wellington, Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), oraz Best Beef Wellington.

Instrukcje

1
Aby uzyskać szczegółowe zdjęcia krok po kroku, które pomogą w tworzeniu Wellington, odwiedź naszą stronę przewodnika. Najpierw wysuszyć dziczyznę papierem kuchennym, a następnie dobrze doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
2
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć całe mięso przez około 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Posmarować musztardą, pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić przez 20 minut. Zastrzegamy wszelkie soki do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
4
Roztopić masło i zmiękczyć szalotkę i czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
5
Dodać grzyby, zioła i przyprawy, i gotować przez 10 minut, aż do uzyskania mieszanki pasty jak.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Dodaj brandy i gotować, aż odparuje. Pozostawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
7
Nakładają się 2-3 arkusze folii spożywczej na czystą powierzchnię i układają prosciutto w 2 rzędach, lekko nakładając każdy plaster.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
8
Rozprowadzić schłodzoną pastę grzybową na całej prosciutto, tworząc cienką, równą warstwę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
9
Filet umieścić na środku mieszanki grzybowej. Używając krawędzi folii spożywczej, ostrożnie narysuj warstwę prosciutto i grzybów wokół mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Zwiń w kształt kiełbasy, skręcając końce folii spożywczej, tworząc ciasną kłodę. Schłodzić przez 30 minut, aby ujędrnić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Na lekko posypanej mąką powierzchni zwijamy ciasto na prostokąt nieco większy niż magazynek, a krawędzie przyciąć do zgrubienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
12
Ostrożnie rozpakuj paczkę prosciutto i połóż na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
13
Złóż dolną połowę ciasta. Lekko posmaruj resztę arkusza ubitym jajkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
14
Całość zawijamy wokół mięsa. Starannie złożyć pod krótszymi krawędziami, aby utworzyć paczkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
15
Przełożyć na blachę do pieczenia i, używając rąk, wygładzić ciasto wokół mięsa, mocno naciskając, aby uniknąć uwięzienia powietrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
16
Wymieszaj ciasto z ubitym żółtkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
17
Schłodzić przez co najmniej 30 minut lub do 24 godzin. Następnie, używając tylnej części noża, zaznacz ciasto, uważając, aby nie przeciąć całego ciasta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
18
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
19
Lekko posmarować nieprzywierającą blachę do pieczenia i podgrzać do gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
20
Umieść Wellington na tacy i piec przez 30 minut (35 minut dla dobrze zrobione).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
21
Wyjąć z piekarnika, posmarować dodatkowym jajkiem i odpocząć przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
22
Aby zrobić sos z dziczyzny, rozpuścić dużą gałkę masła na średniej patelni, dodać 1 drobno posiekaną szalotkę, 1 rozgnieciony ząbek czosnku i 1 gałązkę tymianku i gotować do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
DziczyznaDziczyzna
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
23
Dodaj 1 łyżkę mąki, brązową przez około 1 min, następnie wlej 250 ml portu i zmniejsz o dwie trzecie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
PortPort
24
Dodaj 400 ml bulionu wołowego i wszelkie zarezerwowane soki z dziczyzny, a następnie zmniejsz o dwie trzecie, aż do syropu. Doprawić, dodać 1 łyżkę galaretki z czerwonej porzeczki, jeśli chcesz, i przecedzić przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
DziczyznaDziczyzna
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia27
Magazyn