Dziczyzna Teksańska
Dziczyzna Teksańska wymaga z grubsza 1 godzina od początku do końca. To danie główne ma 588 kalorii, 72g białka, oraz 19g tłuszczu na porcję. Za $10.3 za porcję, ten przepis okładki 37% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 19 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pod ręką meksykańskie oregano, paprykę chile, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bez nabiału dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia spektakularny wynik spoonacular 84%. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Dziczyzna Bourguignon (Gulasz Z Dziczyzny), Wędzony, Spice przetarł, mostek w stylu Teksańskim na tostach z Teksasu, oraz Dziczyzna.
Instrukcje
Lekko dopraw steki z dziczyzny 1/2 łyżeczki soli przyprawowej papy (patrz poniżej).
Pokrój steki na kawałki wielkości kęsa.
Mąkę wymieszać z 1 łyżeczką soli papy; odstawić 1 łyżkę mąki i odstawić. Wrzuć pokrojone w kostkę mięso do przyprawionej mąki.
Rozgrzej olej w szybkowarze lub patelni na średnim ogniu.
Dodaj kostki mięsa partiami i gotuj, aż będą bogato zrumienione ze wszystkich stron.
Wyjmij mięso i odstaw na bok.
Zmniejsz ogień do średniego i wymieszaj zarezerwowaną łyżkę przyprawionej mąki i zmielony kminek na patelni. Gotuj i mieszaj, aż mąka straci swój surowy zapach i lekko się zrumieni, około 5 minut.
Dodaj pokrojoną cebulę i gotuj, często mieszając, aż cebula zmięknie, około 5 minut.
Włóż mięso na patelnię wraz z kostkami bulionu wołowego, meksykańskim oregano, liściem laurowym i papryką chile (usuń łodygi, ale zostaw je w całości).
Wlej wodę i uszczelnij Szybkowar, zwiększając temperaturę do wysokiej.
Doprowadź ciśnienie do wysokiego i zmniejsz ciepło, aby utrzymać ciśnienie. Gotuj pod wysokim ciśnieniem przez 15 minut. Wyłącz ogrzewanie i pozwól, aby ciśnienie spadło naturalnie.
Usuń paprykę chile i liść laurowy; wyciśnij miąższ z papryki, zwracając miąższ na patelnię i odrzucając skórki i liść laurowy. Posmakuj i dostosuj przyprawy.