Dyniowe Paryskie Gnocchi

Dyniowe Paryskie Gnocchi
Dyniowe Paryskie Gnocchi to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 1. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 64% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1631 kalorii, 41g białka, oraz 99g tłuszczu. Ten przepis z Food Republic ma 8 fanów. Jeśli masz oliwę z oliwek, jajka, ser parmezański i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Niewiele osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Paryskie Gnocchi, Paryski Suflet Gnocchi, oraz Paryskie Gnocchi z pieczonymi pomidorkami Cherry, kukurydzą i cukinią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dla paryskich Gnocchi w niereaktywnym garnku z sosem dodaj wodę, masło i 1 łyżeczkę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Ciepło średnio-wysokie. Gdy mieszanina dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, obrócić ogień na średni i dodać mąkę na raz. Szybko i konsekwentnie mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto oderwie się od boków, a dno patelni będzie czyste, bez przywierania do niego ciasta. Ciasto powinno być błyszczące i gładkie. Wyłączyć ogień i nadal mieszać szybko przez 5 minut, odparowując wilgoć z ciasta. Natychmiast przenieść ciasto do miksera elektrycznego z uchwytem łopatkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Dodaj 1 łyżeczkę soli, musztardę Dijon, posiekane zioła i zmielone nasiona kopru włoskiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koper MielonyKoper Mielony
Udziec Jagnięcy Z KościąUdziec Jagnięcy Z Kością
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Wymieszać na niskim poziomie przez 1 minutę.
5
Dodaj 3 duże jajka, po jednym na raz, ubijając między niskimi i średnimi, czekając, aż każde jajko zostanie całkowicie włączone przed dodaniem następnego. Gdy ciasto jest spójne, umieść w torbie z ciastem z gładką okrągłą końcówką o średnicy 5/8 cala. Przynieś garnek lekko osolonej wody na wolnym ogniu. Trzymając torebkę ciasta nad krawędzią garnka z wodą, wyciśnij torebkę i pokrój ciasto na 1-calowe pierogi nożem do parowania. Pozwól, aby kawałki spadły bezpośrednio do wody. Przer. partiami po 15-20 sztuk. Kiedy gnocchi unosi się na powierzchnię, pozostaw do kłusowania przez kolejne 2 minuty. Następnie usuń kawałki z rowkiem łyżką lub sitkiem do dobrze naoliwionej blachy do pieczenia. Posmakuj pożądanej czułości przed kontynuowaniem. Gdy wszystkie gnocchi są gotowe, schłodzić w lodówce przez co najmniej 1 godzinę. Przykryć do momentu użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
GnocchiGnocchi
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Do Pieczonej Dyni
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
7
Usuń skórę i nasiona małego rodzaju dyni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
8
Pokroić w 5-6-calowe kawałki, wymieszać z oliwą z oliwek oraz solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
9
Piec w piekarniku 350, aż po przekłuciu nożem do parowania będzie miękka.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
10
Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
11
Schłodzoną dynię pokroić w 3/4-calowe kostki. W przypadku prażonych jabłek Skórka i ćwiartka jabłka, usunięcie całego rdzenia. Włożyć jabłko i sok jabłkowy do niereaktywnego garnka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
12
Dodaj 1 łyżkę soku z cytryny, 1 łyżeczkę soli i przykryj. Doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
13
Jabłka wyjąć z płynu do kłusowania i schłodzić w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
14
Schłodzone jabłka pokroić w 3/4-calową kostkę. Do sosu dyniowego na parze lub pieczeń 2 szklanki obranego, wysiewanego miąższu dyni, aż do całkowitego ugotowania i bardzo miękkiego.
Składniki, których będziesz potrzebować
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
15
Ugotowaną dynię i karmelizowaną cebulę przełożyć do blendera i przecier z solą, pieprzem, sokiem z cytryny i wywarem warzywnym do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
(oryginalny Smak)(oryginalny Smak)
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
Dodaj tyle bulionu, aby uzyskać gęstą konsystencję sosu. Aby uzyskać redukcję białego balsamicznego i cydru w niereaktywnym garnku do sosu, połącz 1 szklankę białego octu balsamicznego i 1 szklankę octu jabłkowego. Zmniejszyć o połowę na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały Ocet BalsamicznyBiały Ocet Balsamiczny
świeżo Mielony Czarny Papier Do Smakuświeżo Mielony Czarny Papier Do Smaku
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
17
Dodaj 1 szklankę cydru jabłkowego i ponownie zmniejsz o połowę. Zmniejsz temperaturę do średniej i zmniejsz mieszaninę do konsystencji syropu klonowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
JabłecznikJabłecznik
Czysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do PodaniaCzysty Syrop Klonowy (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
18
Ochłoń.

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna, przesianamąka uniwersalna, przesiana51 400 gramowa puszka pokrojonych w kostkę pomidorów w soku pomidorowympieczone jabłkopieczone jabłko2Brukselka blanszowana i ćwiartowanaBrukselka blanszowana i ćwiartowana1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento6(zima)2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento1WES E Sztuka języka angielskiegoŚwieżo starty lub Ogolony ser ParmezańskiŚwieżo starty lub Ogolony ser Parmezański11 funt cukinii,posiekany szczypiorekposiekany szczypiorek1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Musztarda DijonMusztarda Dijon1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)bułka tostowa mixbułka tostowa mix2(zima)biały balsamiczny i redukcja cydrubiały balsamiczny i redukcja cydru3largesjajajaja0(może być lub przeglądać)mielone nasiona kopru włoskiego opiekane, Paryskie Gnocchimielone nasiona kopru włoskiego opiekane, Paryskie Gnocchi11Paryskie gnocchiParyskie gnocchi1WES E Sztuka języka angielskiegoCienko Ogolona kalarepa lub rzodkiewkaCienko Ogolona kalarepa lub rzodkiewka11 funt cukinii,2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów11 funt cukinii,posiekana natka pietruszkiposiekana natka pietruszki3(zima)SOS dyniowy, rozgrzanySOS dyniowy, rozgrzany51 400 gramowa puszka pokrojonych w kostkę pomidorów w soku pomidorowympieczona dyniapieczona dynia2(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych11 funt cukinii,posiekany estragonposiekany estragon1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej0(może być lub przeglądać)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's11 funt cukinii,chopped chevrilchopped chevril5liścieshungiku (łagodna zieleń musztardowa) lub pietruszka włoskashungiku (łagodna zieleń musztardowa) lub pietruszka włoska

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Gnocchi bardzo dobrze współpracuje z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Casaloste Chianti Classico Riserva. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
Casaloste Chianti Classico Riserva
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia59
Magazyn