Dynie Nadziewane Szpinakiem
Dynie nadziewane szpinakiem wymagają ok. 50 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy i przyjazny dla fodmap przepis służy 4 i kosztuje 1,13 zł za porcję. Ta przystawka ma 240 kalorii, 10g białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka masła, sera, dynie cukrowe i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 52%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dynie Nadziewane Szpinakiem, Mini-dynie nadziewane, oraz Dynie Nadziewane Kiełbasą.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Odetnij wierzchołki i usuń nasiona z dyń. Wnętrze posmarować masłem, doprawić solą i pieprzem. Wymień pokrywki.
Umieść w płytkim naczyniu do pieczenia z niewielką ilością wody, aby zapobiec przypaleniu DNA podczas gotowania.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut lub do momentu, aż wnętrze się przyciemni, a zewnętrzne pozostaną jędrne. W międzyczasie, mały rondel, wymieszać zmiękczony serek do szpinaku, aż stopi się i dobrze wymieszać.
Dynie napełnij mieszanką szpinaku, a każdą uzupełnij plasterkiem sera. Wróć do piekarnika na 3 minuty, aby stopić ser, jeśli od razu podasz. Dynie można przykryć i schłodzić w tym miejscu, aż będą gotowe do podania. Można podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 2 minuty.