Dynie Nadziewane Kiełbasą
Dynie nadziewane kiełbasą od początku do końca zajmują około 2 godzin i 5 minut. Za 1,71 dolara za porcję otrzymasz dodatek na 8 osób. Jedna porcja zawiera 406 kalorii, 15 g białka i 19 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jeśli masz pod ręką ząbek czosnku, łagodną kiełbasę mieloną, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 53% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Dynie nadziewane szpinakiem, Mini-dynie nadziewane i Dynie nadziewane boczkiem i serem Camembert.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę, ryż, bulion i curry w proszku. Zredukować ciepło; przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 45-50 minut lub do miękkości.
W międzyczasie na dużej patelni usmaż kiełbasę na średnim ogniu, aż przestanie być różowa; odcedzić i odstawić. Na tej samej patelni smaż grzyby, cebulę i szalotkę przez 3-5 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Zredukować ciepło; dodać porzeczki, bulion, przyprawę do drobiu, szałwię i majeranek. Wróć kiełbasę na patelnię. Gotuj i mieszaj przez 5-7 minut lub do momentu wchłonięcia płynu.
Zdjąć z ognia; wymieszać z ryżem.
Umyć dynie; wyciąć 3-calowe. okrąż każdą łodygę.
Zdejmij wierzchołki i odłóż na bok.
Usuń i wyrzuć luźne włókna; zachowaj nasiona do innego użytku. Nakłuj wnętrze każdej dyni widelcem; posypać solą i czosnkiem w proszku. Nadzienie mieszanką kiełbasianą; wymienić blaty.
Umieść w 13-calowym. x 9 cali naczynie do pieczenia; dodać 1/2 cala wody.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 30 minut. Przykryj luźno folią; piec 45-50 minut dłużej lub do miękkości.
Pokrój każdą dynię na cztery części i podawaj.