Dymny Indyk Chili

Dymny Indyk Chili
Dymne chili z indyka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 2,91 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 600 kalorii, 57g białka, oraz 21 g tłuszczu. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka proszku ancho chile, cebula, pasta pomidorowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Super Bowl będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubiło to Amerykańskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj dymno-słodkie chili z indyka, Słodkie i dymne domowe indycze Chili, oraz Dymny i słodki Indyk Chili {bezglutenowe} dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej emaliowanej żeliwnej zapiekance rozgrzej olej. Doprawić indyka solą i pieprzem; gotować na umiarkowanym ogniu, aż rumiane, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
2
Przenieść na talerz.
3
Dodać czosnek i cebulę do zapiekanki i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
4
Dodaj ancho i chipotle chile proszków, kminek i goździki i gotować, mieszając, przez 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
GoździkiGoździki
KminekKminek
5
Dodać pomidory i wodę; doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
WodaWoda
6
Indyka wrzucić do zapiekanki; doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić na małym ogniu do miękkości, o 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
7
Przełożyć indyka na talerz i lekko ostudzić. Wyrzucić kości i skórę i pokroić mięso na kawałki wielkości kęsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
MięsoMięso
8
Odtłuść tłuszcz z chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
9
Dodaj squasha i indyka. Dusić na małym ogniu, aż squash jest tender, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
Cała TurcjaCała Turcja
10
Dodać fasolę i poblanos. Doprawić solą i pieprzem. Chochla 1 szklanka chili do miski. Wymieszać z koncentratem pomidorowym, aż się rozpuści, a następnie wmieszać chili z powrotem do zapiekanki. Dusić przez 5 minut, następnie podawać w kubkach lub miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Pieprz PoblanoPieprz Poblano
FasolaFasola
Papryka ChiliPapryka Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
11
Podawać z: liśćmi kolendry, niskotłuszczową kwaśną śmietaną i chlebem kukurydzianym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jasna śmietanaJasna śmietana
świeża Kolendraświeża Kolendra
Chleb KukurydzianyChleb Kukurydziany
12
Uwagi: jedna porcja: 398 kalorii, 2 GM tłuszczu całkowitego, 0 GM tłuszczów nasyconych, 42 GM węglowodanów.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia100
Magazyn