Dutch Baby z ciepłym sosem Klementynkowym
Holenderskie dziecko z ciepłym sosem Klementyńskim może być tylko przystawką, której szukasz. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 215 kalorii. Ten przepis służy 4. Przynosi wam to moje przepisy. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka sekcji klementynki, mąka, woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Kasza gryczana holenderska z sosem żurawinowym klonowym, Going Dutch: Apple-Spice Maślanka Dutch Baby, oraz Pieczona wiśnia holenderska z sosem brązowo-cukrowo-cynamonowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki w średnim rondlu, mieszając trzepaczką. Doprowadzić do wrzenia; gotować przez 1 minutę lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia; wymieszać z plastrami Klementyny i sokiem z cytryny. Trzymaj ciepło.
Owiń uchwyt dużej patelni nonstick folią; patelnia z natryskiem do gotowania.
Połączyć mleko i jajka w dużej misce, mieszając trzepaczką. Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, sól i gałkę muszkatołową połączyć, dobrze mieszając trzepaczką.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny mleka, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanej. Masło wymieszać na gładką masę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 425 przez 25 minut.
Zdjąć z patelni i pokroić w kliny. Na wierzch polać sosem klementynkowym.