Duszony Mostek Wołowy
Duszony mostek wołowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 614 kalorii, 82g białka, oraz 28g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $5.28 za porcję. 44 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka soku z cytryny, czosnek, consomme wołowiny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 godzin i 10 minut. Jest idealny do Chanuka. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to drogie przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia świetny spoonacular wynik 93%. Spróbuj Duszony mostek wołowy, Duszony mostek wołowy, oraz Duszony Mostek Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz consomme wołowe, sos sojowy, sok z cytryny, płynny dym i czosnek w dużej patelni (jednorazowe jest w porządku).
Umieścić mostek w marynacie, tłuszczu-side up. Przykryć szczelnie folią. Marynować w lodówce przez 24 do 48 godzin.
Gdy jest gotowy do gotowania, Rozgrzej piekarnik do 300 stopni F.
Gotować mostek w patelni pokrytej folią, aż do przetargu widłowego, około 40 minut na Funt (6 do 7 godzin).
Przełożyć na deskę do krojenia, pokroić na ziarno i włożyć plastry z powrotem do płynu do gotowania.
Podawać natychmiast, łyżką soku na plastry. (Można użyć sosu Barbecue, jeśli jest to preferowane.)
Patelnię można przechowywać w lodówce do 2 dni lub zamrażać w celu późniejszego użycia. Jeśli tłuszcz zbiera się i twardnieje na górze, Usuń i wyrzuć.
Mostek jest świetny z puree ziemniaczanym, z sokiem łyżką na wierzchu. Świetnie sprawdza się również na kanapce z topionym serem.
Polecane wino: Shiraz, Tempranillo, Zinfandel
Mostek wołowy świetnie komponuje się z Shirazem, Tempranillo i Zinfandelem. Wszystkie te czerwone wina mogą obsłużyć mięsisty, dymny smak mostku. Jeśli mówisz o tradycyjnym żydowskim mostku, będziesz chciał poszukać koszernego czerwonego wina. Możesz spróbować Peter Lehmann Barossan Shiraz. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4 z 5 gwiazdek i ceną około 20 dolarów za butelkę.
Peter Lehmann Barossan Shiraz
Stworzony przez następne pokolenie winiarzy Petera Lehmanna, Barossan prezentuje wspaniałe owoce pochodzące z wielu legendarnych subregionów w dolinie Barossa.Winiarze zidentyfikowali różne interpretacje tej klasycznej odmiany, aby płynnie ze sobą łączyć, zapewniając złożone i warstwowe wino o intensywności i elastyczności owoców. Uniesione aromaty wiśni i ponurych ciemnych owoców płynnie łączą się ze słodką czekoladą i nutą mokki. Intensywne, obfite i pełne wino z delikatnymi taninami i miękkim, elastycznym wykończeniem.To bogate i odważne wino doskonale uzupełnia smaki wolno pieczonego mięsa z grilla, takiego jak stek Wagyu.