Duszony królik z makaronem jajecznym

Duszony królik z makaronem jajecznym
Duszony królik z makaronem jajecznym jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 616 kalorii, 72g białka, oraz 26g tłuszczu. Na 5,22 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, cebulę, Wino i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Duszony królik z makaronem jajecznym, Letnie babeczki jajeczne z kluskami z cukinii, oraz Duszony Królik dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Kawałki królika osuszyć i posypać 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
PieprzPieprz
SólSól
3
Podgrzać 2 łyżki oleju na patelni na umiarkowanie wysokim ogniu do gorąca, ale nie palenie, następnie brązowy królik w partiach 2, obracając się raz, o 6 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przenieść jako rumiane na talerz.
5
Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i gotować cebulę, czosnek, skórka, laska cynamonu, i liście laurowe w pozostałych 2 łyżki oleju, mieszając często, aż cebula zaczynają brązowieć, 4 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Liście LauroweLiście Laurowe
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Dodaj wino i deglaze patelni przez gotowanie, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż wino jest zmniejszona o około połowę, o 2 protokół. Wymieszaj pomidory, wodę, pozostałą 1/2 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Nestle kawałki królika w sosie i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso KróliczeMięso Królicze
PomidorPomidor
PieprzPieprz
SOSSOS
WodaWoda
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Przykryj patelnię szczelnie pokrywką lub folią o dużej wytrzymałości, następnie Duś w środku piekarnika 30 minut. Obróć królika i dalej dusić, przykryte, aż królik będzie miękki, 25 do 30 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
8
Podczas gdy królik jest duszenia, gotować makaron w dużym garnku aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
MakaronyMakarony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Makaron dobrze odcedzić w durszlaku i przełożyć na duży talerz. Wyrzucić skórkę, laskę cynamonu i liść laurowy z sosu. Ułożyć królika na makaronie, następnie polać sosem i posypać natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
Cały KrólikCały Królik
MakaronyMakarony
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1
Królika można dusić 1 dzień wcześniej i schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać na górze pieca, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KrólikCały Królik
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia24
Magazyn