Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami
Duszona łopatka wieprzowa w sosie hoisin-Wine z suszonymi śliwkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 299 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka brązowego cukru, ząbki czosnku, pieczeń wieprzowa boston butt i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Schab duszony z Porto i suszonymi śliwkami, Duszony Kurczak Z Suszonymi Śliwkami, oraz Duszone jagnięce golonki z suszonymi morelami, śliwkami i kandyzowanym imbirem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować marynatę, połącz pierwsze 4 składniki i równomiernie natrzyj wieprzowinę. Przykryć i marynować wieprzowinę w lodówce 24 godziny.
Aby przygotować pieczeń, podgrzać holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Wieprzowinę posypać solą.
Dodać wieprzowinę na patelnię; gotować 8 minut, brązowienie ze wszystkich stron.
Dodaj cebulę i czosnek na patelnię; smażyć 2 protokół. Wymieszać w bulionie, 3/4 Puchar sake, hoisin, i chile pasty. Powrót wieprzowinę na patelnię; przykryć i piec w 300 przez 3 godziny. Obniżyć temperaturę piekarnika do 250 (nie wyjmować wieprzowiny z piekarnika); gotować 30 minut.
Wyjąć wieprzowinę z patelni; odstawić 15 minut. Użyj dwóch widelców, aby rozerwać wieprzowinę na kawałki wielkości kęsa.
Usunąć i wyrzucić widoczny tłuszcz.
Przecedzić mieszaninę wina przez sito nad miską; wyrzucić cząstki stałe.
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary na 4 filiżanki.
Wlać krople do worka; odstawić 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
Spuścić kapanie z powrotem do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Dodać suszone śliwki na patelnię; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż sos zmniejszy się do 2 filiżanek (około 10 minut).
Doskonałe wino: Dr. Weims-Prum Wehlener Sonnenuhr Riesling Spatlese 2002 (Mosel-Saar-Ruwer, Ger - many), $ czysta, czysta chrupkość i wysoka kwasowość niemieckich rieslingów są świetne w zestawieniu z bogatymi pieczeniami wieprzowymi. Ten riesling ma również nuty moreli, które pięknie działają na słodycz suszonych śliwek i azjatyckiego sosu hoisin w pieczeniu.