Duszona wieprzowina po Szanghaju

Duszona wieprzowina po Szanghaju
Duszona wieprzowina w stylu szanghajskim jest bezglutenowe i bezmleczne hor d ' oeuvre. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 293 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 51 smakoszy i kucharzy. Mieszanka Shaoxing wina ryżowego, sos sojowy, liści i ryżu, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 28%, co nie jest takie wspaniałe. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Sajgonki po Szanghaju (z dusz ± kapust ± i Wieprzowin±), Ugotuj książkę: duszone "czerwone gotowane" skrzydełka w stylu Szanghajskim, oraz Kotlety Wieprzowe W Stylu Szanghajskim.

Instrukcje

1
Doprowadzić dużą patelnię wody do wrzenia, dodać wieprzowinę. Powrót do wrzenia, odtłuścić, zmniejszyć ogień i gotować delikatnie, częściowo przykryte, przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dokładnie odcedzić.
3
Używając obieraczki do ziemniaków, Usuń 8 pasków skórki z pomarańczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
4
W kawałku muślinu umieść anyż Gwiaździsty, laski cynamonu, nasiona kminku, suszone Chilli i skórkę pomarańczową i mocno zwiąż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)Stoli Vanilla (opcjonalnie, Aby Dać Kopa)
Suszona Papryka ChiliSuszona Papryka Chili
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
5
Aby duszenia płyn przez połączenie wszystkich składników w bardzo dużym garnku i doprowadzenie płynu do gotującego się na wolnym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Dodaj worek przypraw i blanszowaną wieprzowinę i przywróć do gotowania na wolnym ogniu, częściowo przykryte, odtłuszczanie cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
7
Przykryć garnek szczelnie i nadal gotować delikatnie przez 3 godziny, aż tłuszcz wieprzowy i skórka będą bardzo miękkie i miękkie. Można to zrobić do dnia przed podaniem, schłodzić wieprzowinę w płynie, schłodzić przez noc, a następnie delikatnie podgrzać w płynie przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
8
Pokroić Choi bok na połówki lub ćwiartki w zależności od ich wielkości, lub chińskich liści na kawałki 5cm / 2in. Kiedy wieprzowina jest gotowa, usuń ją z cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
9
Usuń skórę i pokrój mięso na małe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
10
Dodaj bok choi do garnka i gotować na dużym ogniu, aż będzie bardzo delikatny o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Wyjąć bok choi z płynu do gotowania i umieścić na ciepłym naczyniu. Ułóż wieprzowinę na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
12
Odcedzić cały tłuszcz z płynu do duszenia i zagotować go, aby zmniejszyć go o około połowę.
13
Wlać trochę na mięso, aby je zwilżyć, a resztę podawać osobno. (Prawdopodobnie będziesz miał dużo resztek.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
14
Podawać z ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia3
Magazyn