Doniczka Fruitcake
Doniczka Fruitcake to bez nabiału deser. Za 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 180 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka złotych rodzynek, kandyzowanych wiśni, mieszanki ciasta funtowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Babeczki Do Doniczek, Torty Z Doniczkami, oraz Chleb doniczka.
Instrukcje
Wytnij folię na trzy 12-calowe. kwadraty. Odwróć garnki do góry nogami; dociśnij po jednym kwadracie folii tak gładko, jak to możliwe.
Usuń uformowaną folię. Obróć garnek prawą stroną do góry i dociśnij folię do garnków, mocno dociskając do wszystkich stron.
Niech dodatkowa folia zwisa nad brzegiem garnków, aby pomóc w późniejszym usunięciu. Obficie nasmaruj folię i posyp mąką; odstawić.
W dużej misce wymieszaj ciasto, cynamon i gałkę muszkatołową.
Dodaj sok jabłkowy i jajka; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund, a następnie na średnim przez 3 minuty.
Połącz rodzynki i mąkę; złożyć w ciasto. Napełnij każdą przygotowaną doniczkę do trzech czwartych.
Umieść garnki na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 325° przez 55-60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta.
Umieść garnki na ruszcie, aby ostygły. Po schłodzeniu Usuń foliowe wkładki z garnków. Ostrożnie zdejmij folię i wyrzuć.
Podgrzej niewielką ilość syropu kukurydzianego i posmaruj wierzchami bochenków. Udekoruj kandyzowanymi wiśniami. Zawiń bochenki w folię lub serwetkę i włóż z powrotem do garnków na prezenty.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto owocowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir