Doniczka Fruitcake

Doniczka Fruitcake
Doniczka Fruitcake to bez nabiału deser. Za 41 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis zawiera 12 porcji z 180 kalorii, 4G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka złotych rodzynek, kandyzowanych wiśni, mieszanki ciasta funtowego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Boże Narodzenie. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 22%. Ten wynik jest raczej zły. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Babeczki Do Doniczek, Torty Z Doniczkami, oraz Chleb doniczka.

Instrukcje

1
Wytnij folię na trzy 12-calowe. kwadraty. Odwróć garnki do góry nogami; dociśnij po jednym kwadracie folii tak gładko, jak to możliwe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Usuń uformowaną folię. Obróć garnek prawą stroną do góry i dociśnij folię do garnków, mocno dociskając do wszystkich stron.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
GarnekGarnek
3
Niech dodatkowa folia zwisa nad brzegiem garnków, aby pomóc w późniejszym usunięciu. Obficie nasmaruj folię i posyp mąką; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
4
W dużej misce wymieszaj ciasto, cynamon i gałkę muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto MixCiasto Mix
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj sok jabłkowy i jajka; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund, a następnie na średnim przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok JabłkowySok Jabłkowy
JajkoJajko
6
Połącz rodzynki i mąkę; złożyć w ciasto. Napełnij każdą przygotowaną doniczkę do trzech czwartych.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Posyp migdałami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
8
Umieść garnki na blasze do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
9
Piec w temperaturze 325° przez 55-60 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
10
Umieść garnki na ruszcie, aby ostygły. Po schłodzeniu Usuń foliowe wkładki z garnków. Ostrożnie zdejmij folię i wyrzuć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
Podgrzej niewielką ilość syropu kukurydzianego i posmaruj wierzchami bochenków. Udekoruj kandyzowanymi wiśniami. Zawiń bochenki w folię lub serwetkę i włóż z powrotem do garnków na prezenty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiśnie KandyzowaneWiśnie Kandyzowane
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto owocowe naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które można spróbować, jest Faire La Fete Cremant de Limoux. Ma 4,7 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Faire La Fete Cremant de Limoux
Faire La Fete Cremant de Limoux
Jasnozłoty kolor z żywymi aromatami i smakami pieczonego jabłka, białej wiśni i bezy cytrynowej. Od wykwintnego kawioru i ostryg po popcorn, Faire la Fête to wszechstronne wino, które dobrze komponuje się z szeroką gamą potraw i kuchni. Spróbuj z azjatycką sałatką gruszkową, pikantnymi bułeczkami z tuńczyka lub kotletami wieprzowymi i musem jabłkowym.Mieszanka: 70% Chardonnay, 20% Chenin Blanc, 10% Pinot Noir
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn