Domowy hummus z chipsami pitta
Przepis domowy hummus z chipsami pitta jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest super bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie opcja dla miłośników Środkowo-Wschodniej żywności. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 241 kalorii. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ten przepis z BBC Good Food ma 160 fanów. Mieszanka soku z cytryny, oliwy z oliwek, ząbek czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 66%, co jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Hummus Edamame z domowymi frytkami, Pesto Hummus z domowymi chipsami Pita, oraz Ulubiony domowy Hummus z przyprawionymi chipsami Pita.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / wentylator 160C / Gaz
Każdy pitta pokroić na pół, aby oddzielił się na dwa naprawdę cienkie kawałki chleba, a następnie pokroić w paski lub kliny. Lekko posmaruj płytką blachę do pieczenia lub blachę i ułóż plasterki pitta na wierzchu. Gotować w piekarniku przez 10 minut, aż ostygnie, a następnie pozostawić do ostygnięcia. Może być przechowywany w hermetycznym pojemniku przez 4-5 dni.
Aby zrobić hummus, przełóż wypłukaną ciecierzycę do robota kuchennego.
Dodaj wszystkie pozostałe składniki i 3 łyżki zimnej wody i whizz razem. Dodawaj wodę, łyżkę lub tak na raz, aż uzyskasz gładką łyżkę pasty. Wrzucić do miski i podawać. Można przechowywać w lodówce do 3 dni.