Domowej Roboty Rayu Z " Japońskiej Kuchni Duszy
Przepis domowej roboty Rayu z " Japońska dusza gotowanie jest gotowy w około 20 minut i zdecydowanie jest doskonałym jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 opcja dla miłośników japońskiej kuchni. Ten przepis służy 2 i kosztuje $1.74 za porcję. Jedna porcja zawiera 510 kalorii, 1G białka, oraz 55 g tłuszczu. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz scallion, grube płatki pieprzu, olej sezamowy, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Tempura Warzywna Z " Japońskiego Gotowania Duszy, Osaka-Style Okonomiyaki Z " Japanese Soul Cooking, oraz Kamo Nanban Soba Z " Japanese Soul Cooking.
Instrukcje
Dodaj imbir, czosnek, szalotka, i 1/4 szklanki oleju sezamowego do małego rondla.
Rondel umieścić na małym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Delikatnie dusić przez około 3 minuty na małym ogniu lub aż składniki zmienią kolor na złoty. Delikatnie obracaj garnek podczas gotowania, aby zapobiec przypaleniu składników.
Dodać ichimi togarashi i grube płatki czerwonej papryki i wymieszać do połączenia. Pozostawić olej do temperatury pokojowej, a następnie dodać pozostałe 1/4 szklanki tosty oleju sezamowego.
Przenieś rayu do szklanego słoika.
Aby użyć, łyżkę czerwonego oleju rayu z powierzchni(tak posiekane składniki pozostają na dnie). Możesz również przecedzić rayu przez drobne sito, aby usunąć posiekane składniki z oleju, zanim wlej go do słoika do przechowywania.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Azjatyckie można połączyć z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować David & Nadia Chenin Blanc. Recenzenci bardzo lubią to z 4.2 z 5 Ocena gwiazdkowa i cena około 36 dolarów za butelkę.
David & Nadia Chenin Blanc
Chenin Blanc ze Swartlandu po raz kolejny skupia się na różnych starych winnicach, od nasadzeń w latach 1962-1982 i opartych na granicie z Paardeberg, zmieszanym ze schale/schist od wschodu, gliną od północy i żelazem z zachodniej części Swartlandu. Winorośl uprawiana na suchym lądzie przetrwała próbę czasu i pokazuje ostateczny powód, dla którego Chenin Blanc jest ich głównym celem w Swartland. Cała masa tłoczona i naturalnie fermentowana, dojrzewana przez 11 miesięcy w starych, neutralnych beczkach z francuskiego dębu.