Domowa Pizza Wegetariańska

Domowa Pizza Wegetariańska
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu śródziemnomorskich przepisów, więc wypróbuj domowej roboty pizzę wegetariańską. Ten przepis zawiera 6 porcji z 339 kalorii, 12g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Za 78 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, i odbywa się w około 2 godziny i 25 minut. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś czosnek, ciepłą wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia super łyżka ocena 84%. Spróbuj Maluch: domowa pizza z wegetariańskimi twarzami, Domowe ciasto do pizzy z łagodnymi grzybami i kopia Kot Mellowterranean Pizza, oraz Domowe ciasto do pizzy z łagodnymi grzybami i kopia Kot Mellowterranean Pizza dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce posyp drożdże ciepłą wodą. Woda nie powinna przekraczać 100 stopni F (40 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Odstaw na 5 minut, aż drożdże zmiękną i zaczną tworzyć kremową pianę.
Składniki, których będziesz potrzebować
DrożdżeDrożdże
3
Przesiej mąkę, cukier, 1 łyżkę oregano i 1 łyżeczkę soli do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wymieszaj jajko i olej z suchymi składnikami; wymieszaj mieszankę drożdżową. Gdy ciasto się połączy, wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię i ugniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut. Lekko naoliwić dużą miskę, następnie włożyć ciasto do miski i obrócić, aby posmarować olejem. Przykryj lekką szmatką i odstaw do wyrośnięcia w ciepłe miejsce (80 do 95 stopni F (27 do 35 stopni C)), aż podwoi swoją objętość, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F (235 stopni C). Lekko nasmaruj blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Ugotuj i wymieszaj pokrojone w kostkę pomidory, koncentrat pomidorowy, cebulę, 1 łyżkę oregano, czosnek, cebulę w proszku, 1 łyżeczkę soli i pieprz w rondelku na średnim ogniu. Gotuj, aż sos zgęstnieje, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
PieprzPieprz
CebulaCebula
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Wybij ciasto i wyłóż na lekko posypaną mąką powierzchnię. Użyj noża, aby podzielić ciasto na dwie równe części-nie rozdzieraj. Uformuj ciasto w krążki i odstaw na 10 minut. Uformuj ciasto w prostokąty i ułóż na przygotowanej blasze do pieczenia. Łyżka sosu pomidorowego na cieście.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos PomidorowySos Pomidorowy
CiastoCiasto
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
NóżNóż
8
Posyp 1 1/4 szklanki sera mozzarella; na wierzch z papryką, cebulą i grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
PaprykaPapryka
GrzybyGrzyby
CebulaCebula
9
Posyp 1/4 szklanki sera mozzarella na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
10
Piec w nagrzanym piekarniku, aż skórka się zrumieni i chrupiąca, a ser się rozpuści, 20 do 25 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Sangiovese, Shiraz, Wino Barbera

Wino Sangiovese, Shiraz i Barbera to świetny wybór na pizzę. Najlepsze wino do pizzy zależy od dodatków! Pizza z czerwonym sosem będzie wymagała czerwonego wina z pewną kwasowością, takiego jak barberan lub sangiovese. Dodaj pepperoni lub kiełbasę i możesz iść odważniej z syrah. Jednym z win, które można spróbować, jest kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado. Ma 5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 320 dolarów.
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Kolekcja Taittinger Taittinger autorstwa Sebastiao Salgado
Pięknie intensywne aromaty kwiatowe, ze śladami wiciokrzewu, obfitych rodzynek, gorących, miodowych owoców i zielonych śliwek. Świeże, tłuste i giętkie smaki pomagają winu zrównoważyć i nasycić.Wykonane z wyselekcjonowanych winogron Chardonnay i Pinot Noir uprawianych w najlepszych mikroklimatach w Szampanii. Chardonnay jest zbierany z Grand Cru z Côte des Blancs, a Pinot Noir pochodzi z Grand Crus z Montagne de Reims i krawędzi Vallée de la Marne.Po zbiorach winogrona są prasowane natychmiast w domach prasowych w winnicach. Pierwsze tłoczenie to tylko sok używany do tego wina. Mieszanie następuje po fermentacji pierwotnej, końcowe cuvée kończy fermentację wtórną w butelce w chłodnych piwnicach Taittingera.O Sebastião SalgadoSebastião Salgado urodził się w 1944 roku w Aimorés w Brazylii. Dorastając w rodzinie ośmiorga dzieci na farmie rodziców, zafascynował się otaczającym go światem przyrody, od spacerów po lesie, patrzenia ze wzgórz i słuchania pociągówktóre przewoziły lokalne minerały. Po studiach ekonomicznych w szkole Sebastião postanowił zmienić karierę i zostać fotografem, skupiając się na swojej miłości do natury. Fotografie Sebastião Salgado wyrażają tragedie ludzkie i środowiskowe, a takzawsze udaje się znaleźć niezwykłe piękno, oferując w ten sposób promyk nadziei. Jego praca koncentruje się na bioróżnorodności planety, podkreślając to, co nie zostało przekształcone przez ludzi. Zdjęcie wybrane do kolekcji Taittinger to stwierdzenie tego, co najbardziej uniwersalne i oryginalne: życie, proste i spokojne.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia28
Magazyn