Dolmades (Nadziewane Liście Winogron)

Dolmades (Nadziewane Liście Winogron)
Need a bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie przystawki? Dolmades (nadziewane liście winogron) może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis sprawia, że 30 porcji z 85 kalorii, 2G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 40 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. 12 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka rosołu z kurczaka, orzeszki piniowe, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia super spoonacular wynik 84%. Spróbuj Dolmades (Nadziewane Liście Winogron), Nadziewane Liście Winogron (Dolmades), oraz Dolmades (Nadziewane Liście Winogron) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby wykonać nadzienie, zalać dużą patelnię saute 1/4 szklanki oleju i umieścić na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cebulę, koper włoski i skórkę z cytryny i mieszać do miękkości, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Kapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I OdsączoneKapary Pakowane W Sól, Namoczone, Opłukane I Odsączone
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
3
Dodać orzeszki piniowe i ryż, saute przez 2 protokół, mieszając do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
4
Wlać tylko 1/2 szklanki wywaru z kurczaka i zmniejszyć ogień. Gotować na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie wchłonięta i ryż jest al DENTE, o 10 protokół. Zeskrobać mieszaninę ryżu parboiled do miski i dodać koperek i pietruszkę; doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia. Przejdźmy do liści winogron.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Liście WinogronLiście Winogron
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
KoperKoper
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Przynieś duży garnek z wodą na wolnym ogniu. Blanszować liście winogron w gorącej wodzie przez 5 minut, aż będą giętkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
6
Odcedzić następnie przyciąć łodygi i wszelkie twarde żyły z liści. Osuszyć ręcznikami papierowymi.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
7
Aby zmontować dolmades, połóż liść winogron na powierzchni roboczej, błyszczący-bokiem w dół. Umieść 2 łyżki nadzienia ryżowego w pobliżu końca łodygi liścia. Złóż koniec łodygi nad nadzieniem, a następnie złóż obie strony w kierunku środka i zwinąć w cygaro powinno być przytulne, ale nie zbyt ciasne, ponieważ ryż pęcznieje po całkowitym ugotowaniu. Ściśnij lekko w dłoni, aby zabezpieczyć rolkę. Powtórz z pozostałymi liśćmi winogron i nadzieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście WinogronLiście Winogron
WinogronaWinogrona
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
8
Umieść dolmades w dużym holenderskim piecu lub szerokiej głębokiej patelni, seam-side down w jednej warstwie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Udek Z Kurczaka1 Funt Udek Z Kurczaka
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Wlać pozostałą filiżankę bulionu, pozostałą oliwę z oliwek i sok z cytryny na dolmades, płyn powinien dotrzeć do połowy bułek, w razie potrzeby dodać trochę wody. Przykryć patelnię i dusić na małym ogniu przez 30 do 40 minut, aż dolmades będą miękkie po przekłuciu widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Podawać na ciepło, w temperaturze pokojowej lub chłodno.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje30
Ocena Zdrowia16
Magazyn