Deser Lodowy Ajerkoniak

Deser Lodowy Ajerkoniak
Ten przepis służy 16. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 204 kalorie. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, połówki orzechów pekan, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym, Ajerkoniak ' Éclair deser, oraz Ajerkoniak Ladyfinger Deser.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 177°. w miski robota kuchennego z metalowym ostrzem, Gingersnaps proces i posiekane pekan, aż mieszanina jest drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
Ciasteczka GingersnapCiasteczka Gingersnap
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać masło; proces do wymieszania. Naciśnij mieszankę na dole i 1 cal w górę boki nieoczyszczonej 9-calowej springform pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
3
Piec w 177°. przez 8 do 10 minut lub aż krawędzie są lekko rumiane. Schłodzić 30 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
W dużej misce, połączyć zmiękczone lody, gałka muszkatołowa i ekstrakt z rumu; mieszać aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z RumuEkstrakt Z Rumu
LodyLody
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Rozprowadzić równomiernie na patelni wyłożonej skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Umieść połówki orzechów pekan wokół górnej krawędzi torte. Przykryć deserem; zamrozić co najmniej 4 godziny lub do 2 tygodni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połówki Orzechów PekanPołówki Orzechów Pekan
7
Aby służyć, pozostaw deser w temperaturze pokojowej na 15 minut. Uruchom nóż wokół krawędzi deseru; Usuń boki patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Pokroić w kliny, aby służyć.

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 55 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn