Tri-Tip Picanha pieczona ze Zwęglonymi pomidorkami Cherry i cebulą
Tri-Tip Picanha pieczona ze Zwęglonymi pomidorkami Cherry i cebulą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 4,77 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 34g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 403 kalorie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, pomidory koktajlowe, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 65%, co jest dobre. Spróbuj Fregola ze zwęgloną cebulą i pieczonymi pomidorami Cherry, Patelnia-zwęglone pomidory Cherry z bazylią, oraz Kotlety jagnięce Scottadito ze Zwęglonymi pomidorami Cherry dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić ząbki czosnku na desce do krojenia. Goździki pokroić na pół wzdłuż, a następnie rozbić bokiem noża szefa kuchni.
Posypać solą czosnek i posiekać i posmarować czosnek na desce do krojenia, aż zrobi się pasta. (Można to również zrobić za pomocą tłuczku z zaprawy; rozbić połówki czosnku przed umieszczeniem ich w moździerzu.)
Włożyć pastę czosnkową do małej miseczki i wymieszać w 1 łyżce oliwy z oliwek.
Umieścić mięso na patelni do pieczenia i nakłuć go widelcem lub metalowym szaszłykiem. Równomiernie natrzeć pastę czosnkową na mięso. Marynować w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Zeskrobaj jak najwięcej pasty czosnkowej z mięsa, jak to możliwe, aby nie paliło się w piekarniku.
Rozgrzej dużą patelnię bezpieczną dla piekarnika (najlepiej żeliwną) na średnim ogniu.
Wlać 3 łyżki oliwy z oliwek i podsmażyć wołowinę, aż rumiane z obu stron, 4 do 5 minut w sumie.
Przenieść patelnię do piekarnika i gotować pieczeń przez około 35 minut dla średnich i do 45 minut dla średnich-dobrze. (pamiętaj, że pieczeń będzie nadal gotować podczas odpoczynku poza piekarnikiem, więc najlepiej wyjąć pieczeń z piekarnika, gdy jest nieco niedokończona). Sprawdź kolor pieczenia, wykonując małe szczeliny w najgrubszej części, aby sprawdzić kolor (pamiętaj, że mięso na krawędziach pieczenia będzie bardziej dobrze zrobione) lub użyj termometru cyfrowego, aby sprawdzić jego temperaturę (128 do 129 stopni F dla średnio rzadkich).
Wyjąć pieczeń z piekarnika, przykryć folią i odstawić do odpoczynku na 10 minut przed krojeniem.
Podczas gdy pieczeń odpoczywa, rozgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Pomidory cherry i perłową cebulę na przemian nawlecz na drewniane lub metalowe szaszłyki. (Jeśli używasz grilla na świeżym powietrzu, mocz drewniane szaszłyki w wodzie przez 30 minut, aby zapobiec ich przypaleniu.)
Pomidory i cebulę posmarować pozostałą 1 łyżką oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Ułożyć szaszłyki warzywne na patelni grillowej i char po obu stronach.
Podawać na półmisku obok pokrojonej wołowiny.