Deser budyniowy waniliowy
Deser z budyniem waniliowym zajmuje od początku do końca około 30 minut. Za 1,27 USD za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 368 kalorii, 6 g białka i 13 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 14 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Udaj się do sklepu i kup mieszankę budyniową waniliową, mleko, wafle waniliowe i kilka innych rzeczy, które możesz przygotować już dziś. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 19%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Deser z owocami waniliowymi, Deser z kawałkami wanilii i Deser malinowy z sosem waniliowym.
Instrukcje
W dużej misce ubijaj mleko i mieszankę budyniową przez 2 minuty.
Odstaw na 15 minut; dodać skondensowane mleko. Odłożyć 1 łyżkę ubitej polewy i 2 łyżki bułki tartej. Z pozostałej ubitej polewy złóż budyń.
W 3-kwart. do miski, ułóż jedną trzecią truskawek, bułki tartej i mieszanki budyniowej. Powtórz warstwy dwukrotnie.
Posyp zarezerwowaną bułką tartą; na wierzch z zarezerwowaną bitą polewą. Przechowywać w lodówce do momentu podania.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Pudding waniliowy w menu? Spróbuj połączyć z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 5 na 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "