Daube wołowa z szalotką i suszonymi borowikami

Daube wołowa z szalotką i suszonymi borowikami
Daube wołowa z szalotką i suszonymi borowikami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 737 kalorii, 48g białka, oraz 46 g tłuszczu. Ten bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 6,13 zł za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka bulionu wołowego, pieprz, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Duszona Rolada z indyka z pancettą, szalotką i sosem borowikowym, Beef Daube, oraz Beef Daube Provençal dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszaj wołowinę, tymianek, paski skórki pomarańczowej, sól, pieprz i wino w misce. Przykryć i schłodzić, mieszając od czasu do czasu, co najmniej 4 godziny lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
PieprzPieprz
TymianekTymianek
WołowinaWołowina
SólSól
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Doprowadzić 2 szklanki bulionu wołowego do wrzenia i zalać porcini w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odstawić, aż grzyby będą miękkie, około 20 minut. Grzyby wyjąć i grubo posiekać. Rezerwa moczenia cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
4
Tymczasem wołowinę i marynatę wlać do sitka ustawionego nad miską. Wyrzucić gałązki tymianku i paski skórki pomarańczowej; zapas marynaty. Sucha wołowina na papierowych ręcznikach.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
MarynataMarynata
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
SitoSito
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Gotować pancetta w dużym, ciężkim garnku na średnim ogniu, często mieszając, aż rumiane i chrupiące, 5 do 8 protokół. Wyciągnij łyżką szczelinową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
GarnekGarnek
6
Dodać wołowinę w partiach i gotować, obracając kawałki, aż dobrze rumiane na całym, 7 do 8 protokół na partię. Jeśli potrzebujesz więcej tłuszczu w garnku, dodaj olej między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
7
Przełożyć wołowinę do dużej miski jako rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodaj szalotki do garnka i gotować, często mieszając, aż rumiane, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Przenieść do innej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Do garnka włożyć pancettę i wołowinę, dodać marynatę, płyn do namaczania grzybów (wlać ostrożnie, pozostawiając osad) i grzyby. Płyn powinien po prostu pokryć mięso; w razie potrzeby dodać trochę więcej bulionu. Przykryć i dusić, delikatnie mieszając od czasu do czasu, około 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MarynataMarynata
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
BulionBulion
WołowinaWołowina
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
11
Dodać szalotki i startą skórkę pomarańczową i dalej gotować, odsłonięte, aż wołowina będzie bardzo miękka po przekłuciu, o 30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
SzalotkaSzalotka
WołowinaWołowina
TrudnośćEkspert
Gotowe W7 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia24
Magazyn