Dashi Stock (Konbudashi)
Dashi Stock (Konbudashi) wymaga około 1 godzina od początku do końca. Za 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 51 kalorii, 10g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz płatki bonito, dashi kombu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako dodatek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niezbyt doskonały wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy obejmują Japoński Dashi Stock, Dashi (Japoński wywar do gotowania), oraz Gotuj książkę: Dashi i japoński bulion z kurczaka.
Instrukcje
Zetrzyj wszelkie zabrudzenia z kombu ręcznikiem papierowym, uważając, aby nie zetrzeć białych pudrowych osadów z wodorostów.
Umieść kombu i wodę w rondlu i pozostaw do namoczenia przez 30 minut, aby stały się miękkie.
Wyjmij kombu z wody i wytnij kilka wzdłużnych szczelin w liściu. Włóż kombu do wody i zagotuj. Gdy tylko woda zacznie wrzeć, Usuń kombu, aby bulion nie stał się gorzki.
Wymieszaj płatki bonito z wodą o Smaku kombu, zagotuj i zdejmij patelnię z ognia. Pozwól wodzie ostygnąć. Gdy płatki bonito opadną na dno, przecedź dashi przez sitko wyłożone gazą lub filtrem do kawy.