Dashi Stock (Konbudashi)

Dashi Stock (Konbudashi)
Dashi Stock (Konbudashi) wymaga około 1 godzina od początku do końca. Za 4,26 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, paleolityczny i pierwotny przepis ma 51 kalorii, 10g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz płatki bonito, dashi kombu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a 6 powiedziałoby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako dodatek. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia niezbyt doskonały wynik spoonacular 28%. Podobne przepisy obejmują Japoński Dashi Stock, Dashi (Japoński wywar do gotowania), oraz Gotuj książkę: Dashi i japoński bulion z kurczaka.

Instrukcje

1
Zetrzyj wszelkie zabrudzenia z kombu ręcznikiem papierowym, uważając, aby nie zetrzeć białych pudrowych osadów z wodorostów.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
2
Umieść kombu i wodę w rondlu i pozostaw do namoczenia przez 30 minut, aby stały się miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wyjmij kombu z wody i wytnij kilka wzdłużnych szczelin w liściu. Włóż kombu do wody i zagotuj. Gdy tylko woda zacznie wrzeć, Usuń kombu, aby bulion nie stał się gorzki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KombuKombu
StadoStado
WodaWoda
4
Wymieszaj płatki bonito z wodą o Smaku kombu, zagotuj i zdejmij patelnię z ognia. Pozwól wodzie ostygnąć. Gdy płatki bonito opadną na dno, przecedź dashi przez sitko wyłożone gazą lub filtrem do kawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Płatki BonitoPłatki Bonito
KawaKawa
DashiDashi
KombuKombu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
SitoSito
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn