Daktylowy, suszony-wiśniowy i czekoladowy Torte może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką jajka, wiśnie, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Czekoladowo-Wiśniowy, Chocolate Cherry Valentine Torte, oraz Cherry Glazed Chocolate Torte dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz daktyle, wiśnie i sodę oczyszczoną w żaroodpornej misce, a następnie wymieszaj z wrzącą wodą i brandy.
Piec w środku piekarnika, aż środek jest lekko zaokrąglony, a górna część torte jest pęknięta (krawędzie będą Ciemnobrązowe), około 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
11
Niech torte stać 5 minut w patelni na stojaku. Poprowadź ostry mały nóż wokół boku patelni, aby poluzować, a następnie usuń bok. Fajny tort na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
1
* Torte może być wykonany 2 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.