Daktylowy, suszony-tort wiśniowo-czekoladowy

Daktylowy, suszony-tort wiśniowo-czekoladowy
Daktylowy, suszony-wiśniowy i czekoladowy Torte może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.97 za porcję. Jedna porcja zawiera 569 kalorii, 7G białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką jajka, wiśnie, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Tort Czekoladowo-Wiśniowy, Chocolate Cherry Valentine Torte, oraz Cherry Glazed Chocolate Torte dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz daktyle, wiśnie i sodę oczyszczoną w żaroodpornej misce, a następnie wymieszaj z wrzącą wodą i brandy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CzereśnieCzereśnie
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
DaktyleDaktyle
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Wymieszać mąkę, kakao i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Ubij masło i cukier do bladego i puszystego.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
5
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do połączenia. Ubić wanilią i skórką.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
JajkoJajko
6
Dodać połowę mieszanki mąki i pokonać z małą prędkością, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Dodaj mieszaninę daty z cieczą i beat z małą prędkością, aż tylko połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
DaktyleDaktyle
8
Dodać pozostałą mieszaninę mąki i ubić, aż tylko połączone. Wymieszać z czekoladą i orzechami pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
9
Wlać ciasto do obficie maślanej 24-cm (9-calowej) patelni sprężynowej, wygładzając wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
10
Piec w środku piekarnika, aż środek jest lekko zaokrąglony, a górna część torte jest pęknięta (krawędzie będą Ciemnobrązowe), około 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Niech torte stać 5 minut w patelni na stojaku. Poprowadź ostry mały nóż wokół boku patelni, aby poluzować, a następnie usuń bok. Fajny tort na stojaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
1
* Torte może być wykonany 2 dni wcześniej i przechowywany w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej.

Składniki

11 funt cukinii,O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym170Orzechy dowolne (posiekane)dobrej jakości słodko-gorzka czekolada (nie niesłodzona), grubo posiekanadobrej jakości słodko-gorzka czekolada (nie niesłodzona), grubo posiekana596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szczypty zmielonych goździków2 szczypty zmielonych goździków10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDekoracja: cukiernica cukierDekoracja: cukiernica cukier2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone wiśnie (najlepiej tarta; 6 oz)suszone wiśnie (najlepiej tarta; 6 oz)2largesjaja w temperaturze pokojowejjaja w temperaturze pokojowej3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna85Orzechy dowolne (posiekane)1/2 szklanki czarnego Sfinksa lub Medjool daktyle, pestki i każdy pokroić na 6 sztuk1/2 szklanki czarnego Sfinksa lub Medjool daktyle, pestki i każdy pokroić na 6 sztuk1(może być lub przeglądać)drobno starta świeża skórka pomarańczowadrobno starta świeża skórka pomarańczowa128Orzechy dowolne (posiekane)3/4 szklanki orzechów pekan, drobno posiekanych3/4 szklanki orzechów pekan, drobno posiekanych1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 patyczka masła niesolonego, zmiękczonego1/2 patyczka masła niesolonego, zmiękczonego596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)niesłodzone kakao w proszku (nie w procesie holenderskim)11 funt cukinii,miód cytrusowymiód cytrusowy2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwrząca wodawrząca woda10Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyAkompaniament: brandowana bita śmietanaAkompaniament: brandowana bita śmietana
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn