Czosnek i bazylia pieczone udka z kurczaka
Czosnek i bazylia pieczone udka z kurczaka wymaga około 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Sprawdza się jako niedrogie danie główne. Mieszanka soli i mielonego pieprzu, cebuli, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czosnek i bazylia pieczone udka z kurczaka, Czosnkowo-sojowe pieczone udka z kurczaka, oraz Pieczone udka z kurczaka z cytryną i czosnkiem.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Udka z kurczaka ułożyć na patelni, doprawić solą i pieprzem. Cebulę rozrzucić wokół kurczaka. Wierzch kurczaka z bazylią, czosnkiem i rozmarynem.
Wlać rosół z kurczaka na patelnię i równomiernie rozprowadzić marchewkę wokół kurczaka. Przykryj patelnię folią aluminiową.
Gotować w nagrzanym piekarniku, aż kurczak nie będzie już różowy na kości i soki będą jasne, około 1 godziny. Natychmiastowy odczyt termometr włożony w pobliżu kości powinien odczytać 165 stopni F (74 stopni C).
Usuń folię aluminiową i kontynuować gotowanie, aż kurczak jest rumiane, 10 do 15 więcej minut.