Czerwone Mięso Chili Enchiladas

Czerwone Mięso Chili Enchiladas
Nigdy nie można mieć zbyt wiele meksykańskich przepisów, więc dać czerwone mięso Chili Enchiladas spróbować. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 570 kalorii, 32G białka, oraz 34g tłuszczu. Na 3,24 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest idealny do Super Bowl. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i podnieś cebulę, wodę, meksykańską cremę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Serowe Enchiladas Bez Mięsa, Meat Lite: słodkie ziemniaki i kurczak Enchiladas z sosem Chile, oraz Trzy-Mięsne Chili.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Na małej patelni rozgrzać olej na umiarkowanym ogniu aż do gorąca, ale nie palenie. Używając szczypiec, zanurz tortille kukurydziane, 1 na raz, w oleju na 5 sekund, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tortilla KukurydzianaTortilla Kukurydziana
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzczypceSzczypce
3
Usuń tortille z oleju, pozwalając nadmiar oleju kapać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Umieść je na tacy wyłożonej papierowym ręcznikiem, aby wchłonąć olej, gdy ostygną. Gdy będą wystarczająco chłodne, aby sobie poradzić, weź 1 tortillę na raz i zbuduj enchiladas.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
5
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Umieść kopiec rozdrobnionego mięsa (około 1/4 szklanki), łyżkę sera Jack, łyżkę cebuli i szczyptę posiekanej kolendry na każdej tortilli i zwinąć, aby zamknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
KolendraKolendra
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
CebulaCebula
MięsoMięso
RolkaRolka
7
W płytkim naczyniu do pieczenia 3-quart, płaszcz dno z 1 szklanką sosu chili. Ułóż tortille, szew z boku w dół, w jednej warstwie w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
8
Wlać pozostałą filiżankę sosu na enchiladas i przykryć je pozostałym serem Jack.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Monterey JackSer Monterey Jack
SOSSOS
9
Piec enchiladas, aż ser topi się i bąbelki, o 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Posyp enchiladas pozostałą kolendrą i podawaj z meksykańską cremą i serem Cotija.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser CotijaSer Cotija
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
KolendraKolendra
11
Na blasze lub patelni do pieczenia ułóż cebulę, pomidory, pomidory i czosnek i skropić oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
12
Miejsce pod brojlerem i char warzywa, o 5 do 7 protokół. Miej na nich oko; chcesz je zwęglone, ale nie spalone.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
13
W suchym ciężkim dnie patelni suche tosty chiles aż miękkie i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
14
Usuń chiles z patelni, Odrzuć łodygę i nasiona i zanurz je w misce z gorącą wodą, aby zmiękczyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
NasionaNasiona
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
15
Dodać namoczone chiles, pieczone warzywa i bulion z kurczaka do blendera. Mieszamy mieszaninę do uzyskania bardzo gładkiej konsystencji. Jeśli mieszanina jest zbyt gęsta, zawsze możesz ją rozcieńczyć odrobiną chili moczącej wodę. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
WarzywaWarzywa
Papryka ChiliPapryka Chili
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
16
W tej samej patelni można tosty chiles, toast przyprawy aż pachnące, 2 do 3 protokół, a następnie zmielić je w młynku do przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
PrzyprawyPrzyprawy
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
17
W misce, wymieszać mielone przyprawy z 1/4 szklanki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, aby utworzyć pastę. Przetrzyj tę pastę na całej długości steku i pozostaw do marynowania przez 30 minut. Po 30 minutach doprawiamy stek solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z FlankiStek Z Flanki
PrzyprawyPrzyprawy
StekStek
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
18
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
19
Rozgrzej grill lub patelnię grillową na średniej wysokości. Grilluj stek z boku, przez 3 minuty z każdej strony, aby schlebić stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
20
Stek przekładamy na patelnię, polewamy stek sosem chili i przykrywamy patelnię folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChiliSos Chili
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
21
Umieścić patelnię w piekarniku i piec przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
22
Wyjąć stek z patelni, pokroić mięso i zarezerwować SOS.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
StekStek
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia

Składniki

227Orzechy dowolne (posiekane)ancho chilesancho chiles9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku227Orzechy dowolne (posiekane)gaujillo chilesgaujillo chiles1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona kolendrynasiona kolendry126-caloweTortille kukurydziane (6 cali)Tortille kukurydziane (6 cali)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony ser Cotijapokruszony ser Cotija1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki907Orzechy dowolne (posiekane)stek z flankistek z flanki8goździkiczosnek obranyczosnek obrany283Orzechy dowolne (posiekane)Ser Jack, rozdrobnionySer Jack, rozdrobniony2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiMeksykańska cremaMeksykańska crema1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia4Pomidory Roma, ćwiartowanePomidory Roma, ćwiartowane8pomidory obrane i umytepomidory obrane i umyte1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła woda, do moczenia chilesciepła woda, do moczenia chiles2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana biała cebuladrobno posiekana biała cebula3cebula biała, ćwiartkacebula biała, ćwiartka

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili działa bardzo dobrze z Cavą, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Cava Mestres Reserva Brut 1312. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Cava Mestres Reserva Brut 1312
Jasnożółty słomkowy kolor z widocznymi zielonymi pasemkami i drobnymi, eleganckimi bąbelkami. Wyraźne odzwierciedlenie rocznika: delikatna Finezja z intensywnymi aromatami białych owoców, kwiatów i świeżo ciętych ziół. Na podniebieniu jest świeży, odsłaniając wielką równowagę słodyczy i kwasowości. Przyjemny i łatwy do picia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia41
Magazyn