Czerwone, białe i niebieskie chipsy ziemniaczano-buraczane

Czerwone, białe i niebieskie chipsy ziemniaczano-buraczane
Czerwony, biały i niebieski chipsy ziemniaczane i buraczane mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 205 kalorii, 2G białka, oraz 17g tłuszczu. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. 15 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz fioletowe ziemniaki, buraki, olej canolan i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Czerwone i białe podwójne Dippers z Blue Corn Chips, Chipsy ziemniaczane z dipem z sera pleśniowego, oraz Chipsy ze słodkich ziemniaków i buraczków z solą czosnkowo-rozmarynową dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Napełnij dużą miskę zimną wodą. Używając mandoliny lub bardzo ostrego noża, pokrój pieczone i fioletowe ziemniaki w grube na 1/8 cala rundy, a następnie przenieś do zimnej wody, aby moczyć przez 5 minut. Podczas gdy ziemniaki moczyć, pokroić buraki w 1/8-cal-grube rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fioletowy ZiemniakFioletowy Ziemniak
ZiemniakZiemniak
BurakBurak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
NóżNóż
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Wyjmij ziemniaki z wody i przenieś je na papierowy talerz wyłożony ręcznikiem, poklepując je całkowicie do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
3
Wyłożyć dużą blachę do pieczenia ręcznikami papierowymi. Napełnij głęboki, ciężki dnem średni rondel (lub frytkownicę) z 4 cali oleju, pozostawiając co najmniej 3 cale między olejem a górną częścią rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
FrytkownicaFrytkownica
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Rozgrzać olej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia zarejestruje 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
5
Pracując partiami, użyj szczelinowanej metalowej łyżki lub pająka, aby ostrożnie umieścić rundy ziemniaków w gorącym oleju. Smażyć, przewracając w razie potrzeby, aż złoty kolor będzie brązowy, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
6
Przełożyć tak jak zrobiono na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia i natychmiast doprawić solą. Nadal smażyć pozostałe ziemniaki, przywracając olej do 177° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
7
Gdy wszystkie ziemniaki są usmażone, podsmaż buraki: pracując partiami, użyj metalowej łyżki lub pająka, aby ostrożnie umieścić buraki w gorącym oleju. Smażyć, obracając w razie potrzeby, aż zaczną zwijać się wokół krawędzi, 3 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
BurakBurak
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Przełożyć tak jak zrobiono na wyłożoną papierowym ręcznikiem blachę do pieczenia i natychmiast doprawić solą. Nadal smażyć Pozostałe rundy buraków, przywracając olej do 177° między partiami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
9
W dużej misce wrzucić chipsy ziemniaczane i buraczane, w razie potrzeby doprawić dodatkową solą i podawać. DO AHEAD: chipsy ziemniaczane i buraczane można smażyć z wyprzedzeniem i przechowywać w szczelnym pojemniku przez 3 dni
Składniki, których będziesz potrzebować
Wiórki Z BurakówWiórki Z Buraków
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćTwardy
Gotowe W40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn