Czekoladowy Tort Z Czarnego Lasu
Czekoladowy tort z Czarnego Lasu może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Jedna porcja zawiera 514 kalorii, 9g białka, oraz 42g tłuszczu. Za 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 22 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Ten przepis z Taste of Home wymaga nadzienia do ciasta wiśniowego, proszku do pieczenia, wody i masła. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 30 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 47%, który jest solidny. Spróbuj Czarny Las Torte, Czarny Las Torte, oraz Black Forest Cherry Torte dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce masło śmietankowe i cukier, aż będą lekkie i puszyste.
Dodawaj jajka pojedynczo, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Ubij w wodzie, aż się zmiksuje.
W kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę; mieszaj, aż będzie gładka. Dodaj wanilię, aż się zmiksuje.
Połącz mąkę, proszek do pieczenia i sodę oczyszczoną; Dodaj do śmietanki na przemian z mieszanką czekolady, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Wlać do czterech natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 15-20 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Do nadzienia czekoladowego w kuchence mikrofalowej rozpuść czekoladę; mieszać do uzyskania gładkości. Mieszaj masło, aż będzie gładkie.
Do nadzienia kremowego w małej misce ubij śmietanę, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier i wanilię; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Aby złożyć, połóż jedno ciasto na półmisku do serwowania; posmaruj czwartą nadzieniem czekoladowym i czwartą nadzieniem kremowym. Powtórz warstwy dwa razy. Na wierzch z pozostałym ciastem i nadzieniem czekoladowym.
Umieść 1-1 / 2 szklanki pozostałego nadzienia śmietankowego w torebce z dużą końcówką do ciasta gwiazdkowego. Rura wokół krawędzi ciasta. Wypełnij środek nadzieniem do ciasta wiśniowego.
Rozłóż pozostałe kremowe nadzienie na bokach ciasta; wciśnij migdały na boki. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowa Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na Torte. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.