Czekoladowo-migdałowe ciasteczka kanapkowe
Czekoladowe i migdałowe ciasteczka kanapkowe mogą być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 206 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 39 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 28. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki uniwersalnej, półsłodkiej czekolady, śmietany do ubijania i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Czekoladowe Bananowe Ciasteczka Kanapkowe, Czekoladowe Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, oraz Ciasteczka Z Białej Czekolady I Migdałów.
Instrukcje
Migdały przekładamy do procesora i dodajemy 1/4 szklanki cukru. Migdały drobno zmielić. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło i pozostałe 3/4 szklanki cukru w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubij żółtko, ekstrakt z wanilii i 1/4 łyżeczki soli.
Dodać mieszankę mielonych orzechów i mąkę i ubijać, aż utworzą się wilgotne grudki. Zbierz ciasto na 2 kulki; spłaszczyć każdą kulkę na dysku. Owinąć w folię i przechowywać w lodówce co najmniej 1 godzinę i do 2 dni.
Linia 2 blachy do pieczenia pergaminem.
Rozwałkuj połowę ciasta między arkuszami woskowanego papieru lub pergaminu, aby skrócić grubość 1/4 cala, posypując ciasto lekko mąką, aby nie przyklejać się i od czasu do czasu odrywając górny papier, aby usunąć zmarszczki. Odkleić górny arkusz. Używając owalnego foremki do ciastek 2 1 / 2x1 1/2 cala (lub szablonu kartonowego), Wytnij ciasteczka. Jeśli ciasto jest miękkie, wsuń bez obręczy blachę do pieczenia pod Papier i schłodzić 10 minut do jędrności.
Przenieś pliki cookie do przygotowanych arkuszy, w odstępie 1/2 cala od siebie. Zbieraj resztki i przeroluj ciasto, wycinając więcej ciastek. Schłodzić ciasteczka na arkuszach 15 minut przed pieczeniem.
Umieść stojaki w górnej trzeciej i dolnej trzeciej części piekarnika; rozgrzej do 163°.
Piec ciasteczka 5 minut. Odwróć arkusze i piec, aż ciasteczka zaczną kolorować, o 6 protokół. Schłodzić ciasteczka na arkuszach 5 minut.
Przenieść do stojaków; całkowicie schłodzić. Powtórz z pozostałym ciastem.
Krem zagotować na wolnym ogniu w dużym rondlu.
Zdjąć z ognia; dodać czekoladę i ubijać, aż się stopi i będzie gładka.
Pozostaw do ostygnięcia, aż gruby, ale nadal spreadable, o 2 godziny.
Umieść połowę ciasteczek, od dołu do góry, na powierzchni roboczej. Łyżka do napełniania ganache w torbie z ciastem wyposażonej w gładką końcówkę 1/4 cala. Pozostawiając 1/4-calowy zwykły Brzeg, rurkę (lub rozłożony) ganache na ciastkach. Góra każdego z drugim ciastkiem, dolna strona w dół, naciskając, aby przylegać.
Czekoladę wymieszać w górnej części podwójnego kotła na gotującej się wodzie do uzyskania gładkiej konsystencji.
Umieścić migdały w małej misce. Koniec 1 ciastka zanurzyć w czekoladzie, następnie w migdałach.
Przenieść na arkusz folii. Powtórz z pozostałymi Plikami cookie.
Odstawić, aż dekoracji jest ustawiony. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie w lodówce w pojedynczych warstwach między arkuszami woskowanego papieru.