Czekoladowe Pyszne
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać czekoladowe pyszne spróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 952 kalorie, 13g białka, oraz 79 g tłuszczu każdy. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać czekoladę, wióry czekoladowe, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Yummy chocolate log, Pyszne Ciasto Czekoladowe, oraz Pyszne Czekoladowe Babeczki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść orzechy pekan i cukier w robocie kuchennym i pulsuj razem przez 30 sekund.
W misce miksera elektrycznego, śmietany razem masło, wanilię i mieszaninę pekan-cukier, następnie mieszać w mąkę i sól, aż po prostu mieszane. Schłodzić ciasto przez 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Użyj palców, aby nacisnąć schłodzone ciasto do 9-calowego kwadratowego naczynia do pieczenia. Nakłuć ciasto widelcem i piec 10 do 15 minut, aż lekko złocisty. Ugotowane ciasto schłodzić, przygotowując pozostałe warstwy.
Rozgrzać śmietanę na budyń w rondlu o grubym dnie na średnim ogniu. W misce wymieszać cukier i żółtka. Gdy śmietana jest gorąca (ale nie gotuje się), rozpuścić śmietanę w żółtkach, powoli dodając połowę śmietany, energicznie mieszając, a następnie mieszając mieszaninę jajek z powrotem do śmietany w rondlu. Gotować na średnim ogniu przez 5 do 7 minut, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki.
Ciemną i mleczną czekoladę umieścić w misce z masłem, wanilią i solą.
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i mieszać, aż czekolada i masło są stopione.
Rozłóż budyń w płytkim naczyniu do ostygnięcia i przykryj go kawałkiem folii umieszczonej bezpośrednio na powierzchni, aby skóra nie powstała.
W małej misce do mieszania lub misce miksera elektrycznego ubić serek śmietankowy i 1/2 szklanki cukru cukierniczego, aż będzie gładki.
W misce miksera elektrycznego lub ręcznie ubijaj śmietanę na miękkie szczyty, następnie dodaj pozostałe 2 łyżki cukru i ubijaj jeszcze kilka minut, aż utworzą się sztywne szczyty.
Serek rozprowadzić na ostudzonej kruchej skorupie, ułożyć budyniem, a następnie dodać bitą śmietanę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę lub przez noc.
W razie potrzeby udekoruj dodatkowymi wiórkami czekoladowymi.
Reprinted with permission from Real Cajun by Donald Link with Paula Disbrowe, © 2009 Clarkson PotterDONALD LINK is the chef-owner of Herbsaint and Cochon in New Orleans. W 2007 roku zdobył Nagrodę James Beard Best Chef South Region Award.PAULA DISBROWE jest autorką Cowgirl Cuisine i współautorką Crescent City Cooking Susan Spicer. Mieszka w Austin w Teksasie.