Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Afrykański kurczak w pikantnym czerwonym sosie może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 53g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Jeśli masz mielony pieprz, czosnek, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie, Pikantny afrykański gulasz z kurczaka, oraz Pikantna Afrykańska Zupa Orzechowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki w małej misce. Daje 1/4 szklanki. Wielkość porcji to 1 łyżeczka.Kurczak:.
Kurczaka umieścić w płytkim naczyniu, skropić sokiem i posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj 5 minut (nie brązowiej), często mieszając.
Dodaj 2 łyżeczki Berbere, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, masło, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon, gotuj 1 minutę.
Dodaj wino, bulion i pastę pomidorową; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do wrzenia.Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak będzie przetargu, obracając kurczaka od czasu do czasu.Wymieszać z kolendrą.
Podawać z cytrynowymi klinami.
Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling
African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina z rodziny Man Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Wina z rodziny Man Pinotage
Mieszanka 86% Pinotage, 12% Shiraz i 2% Viognier.Pełne aromatów czerwonych jagód, akcentów cynamonu i gałki muszkatołowej oraz miękkich tanin, to wino powinno dobrze komponować się z większością czerwonych mięs lub drobiu. Słodkie owocowe smaki Pinotage ' u sprawiają, że idealnie komponuje się z pikantnym Curry. Nowoczesny styl Pinotage. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.