Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie

Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Afrykański kurczak w pikantnym czerwonym sosie może być świetnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 53g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 4,02 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 35 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Jeśli masz mielony pieprz, czosnek, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony kardamon, można śledzić to danie główne z Ciasteczka Z Kardamonem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Kurczak afrykański w pikantnym czerwonym sosie, Pikantny afrykański gulasz z kurczaka, oraz Pikantna Afrykańska Zupa Orzechowa dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Berbere:
Składniki, których będziesz potrzebować
BerbereBerbere
2
Połącz wszystkie składniki w małej misce. Daje 1/4 szklanki. Wielkość porcji to 1 łyżeczka.Kurczak:.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Kurczaka umieścić w płytkim naczyniu, skropić sokiem i posypać 1/2 łyżeczki soli. Przykryć i marynować w lodówce przez 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Podgrzać duży garnek na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
6
Dodaj cebulę i czosnek; gotuj 5 minut (nie brązowiej), często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj 2 łyżeczki Berbere, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, masło, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon, gotuj 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
BerbereBerbere
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Dodaj wino, bulion i pastę pomidorową; mieszaj do dobrze wymieszanego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
9
Dodać mieszaninę kurczaka; doprowadzić do wrzenia.Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować na wolnym ogniu 50 minut lub aż kurczak będzie przetargu, obracając kurczaka od czasu do czasu.Wymieszać z kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
10
Podawać z cytrynowymi klinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin CytrynowyKlin Cytrynowy

Polecane wino: Pinotage, Chenin Blanc, Riesling

African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina z rodziny Man Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Wina z rodziny Man Pinotage
Wina z rodziny Man Pinotage
Mieszanka 86% Pinotage, 12% Shiraz i 2% Viognier.Pełne aromatów czerwonych jagód, akcentów cynamonu i gałki muszkatołowej oraz miękkich tanin, to wino powinno dobrze komponować się z większością czerwonych mięs lub drobiu. Słodkie owocowe smaki Pinotage ' u sprawiają, że idealnie komponuje się z pikantnym Curry. Nowoczesny styl Pinotage. Podawać w chłodnej temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia34
Rodzaje PotrawSos
Magazyn