Czekolada Kix Toffi Kora
Czekolada Kix toffi kora może być tylko deser szukasz. Jedna porcja zawiera 218 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wiele osób przygotowało ten przepis, a 182 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz ekstrakt z wanilii, półsłodkie chipsy czekoladowe, brązowy cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Toffi Heath Bar Czekolada Kora, Gorzka Czekolada & Toffi Kora Makadamia, oraz Kora czekoladowa z orzechów nerkowca i orzechów laskowych toffi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 12-przez 17-calowy galaretki roll pan z pergaminem.
Wylać Kix na patelnię w jednej warstwie, grupując płatki razem tak ciasno, jak to możliwe. Odstawić.
W średnim rondlu rozpuścić masło na średnim ogniu, często mieszając łopatką. Po rozpuszczeniu masła dodaj brązowy cukier i wanilię, mieszając, aby połączyć. Gotować, aż mieszanina będzie nawet ciemnobrązowy kolor i zaczął bańki, o 5 minut.
Zdjąć z ognia i mżawka nad Kix, za pomocą szpatułki delikatnie rozprzestrzeniać w razie potrzeby, aż wszystkie kawałki są pokryte.
Pieczemy płatki zbożowe, aż mieszanina masła zacznie bąbelkować, około 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i posypać równomiernie kawałkami czekolady.
Niech czekolada odpoczynek na kilka minut, aby umożliwić ciepło do stopienia czekolady. Dokładnie rozprowadzić czekoladę równomiernie szpatułką, aby wszystkie płatki były przykryte.
Posypać solą i przechowywać w lodówce, aż czekolada zestawy i twardnieje.
Pokroić w kwadraty lub rozbić i służyć. Przechowywać w szczelnym pojemniku do 2 dni.