Czarny łosoś z zapiekanymi brązami i zieloną cebulką
Czerni łosoś z ziemniakami i zieloną cebulą to bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis z 4 porcjami. Na $5.9 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 629 kalorii, 41g białka, oraz 27 g tłuszczu. Sprawdza się jako drogie danie główne. Udaj się do sklepu i odbierz poczernianą przyprawę, placki ziemniaczane, łyżeczkę koperku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać koperek, można śledzić to danie główne z Malinowy Deser Czekoladowy Quesadilla # Choctoberfest jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 41 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Zapiekanki z musztardą i wędzonym łososiem, Placki ziemniaczane z zieloną cebulą vinegrette, oraz Placki ziemniaczane z szynką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić końce korzeni i 1 cal górnej zielone porcje zielonej cebuli, i odstawić zieloną cebulę na bok.
W dużej misce wrzucić razem placki ziemniaczane, koperek i sól.
Podgrzać 2 łyżki oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj mieszankę brązowy w równej warstwie, i gotować 5 minut lub aż lekko rumiane. (Nie mieszać.)
Umieść lekko natłuszczoną blachę do pieczenia, natłuszczoną stroną w dół, na patelni; odwrócić Brązy hash na blasze do pieczenia.
Umieść patelnię z powrotem na ciepło. Przesuń Brązy hash z powrotem na patelnię, gotowane side up, i gotować 5 Więcej minut lub aż złoty kolor.
Do spłaszczenia przy pomocy szpatułki wciśnij hash browns.
Usuń z patelni na tym samym lekko nasmarowane blachy do pieczenia, i ogrzać w piekarniku na 30
Filety posypać równomiernie poczerniałą przyprawą.
Łososia gotować w 1 łyżce gorącego oleju w tej samej patelni nonstick na średnim ogniu 4 do 6 minut z każdej strony lub tylko do momentu, gdy ryba zacznie płatkować widelcem.
Wyjąć z patelni na talerze do serwowania.
Podsmażyć zieloną cebulę w pozostałych 1 łyżka gorącego oleju w tym samym nonstick patelni na średnim ogniu 4 minut lub do miękkości; wyjąć z patelni, i służyć z łososiem i brązy hash.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy Old Bay Blackened Seasoning. Użyj patelni z rozkloszowanych stron tak gotowane Brązy hash wysunąć z patelni łatwo.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować od A do Z Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.2 z 5 gwiazdek i cena około 15 dolarów za butelkę.
Od A do Z Chardonnay
The 2010 od A do z Chardonnay otwiera się aromatami białych kwiatów, mandarynki, limonki, pigwy, mokrego kamienia i minerałów, które rozwijają się dalej w gałkę muszkatołową, miód, zielone jabłko z nutami imbiru. Atak minerałów jest jasny, przepyszny i intensywny. Niuansowy środek podniebienia niesie ze sobą smaki, które odzwierciedlają i wzmacniają aromaty. Wykończenie jest długie, czyste, chrupiące i soczyste ze smakami wiciokrzewu, cytrusów i mokrego kamienia. To wino jest przykładem klasycznego Oregon steely Chardonnay. Rok 2010 był wyjątkowym rocznikiem białych win w Oregonie i to wyrafinowane wino terroir driven nie jest wyjątkiem; jasne, pikantne i intensywne będzie dostarczać w ciągu najbliższych 5 lat.