Cytrynowy Sernik Kruchy
Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 253 kalorie. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.32 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka twarogu, skórki pomarańczowej, truskawek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Sernik cytrynowy z kruchą skórką-niskowęglowodanowy i bezglutenowy, Philadelphia Cheesecake of the Year Contest & My Christmas Shortbread Cheesecake, oraz Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym
Instrukcje
Pokruszyć ciasteczka w robocie kuchennym i pulsować, aż drobno zmielone. W średniej misce wrzuć 2 łyżki. skórka cytrynowa z 1 1/2 łyżki. cukier.
Dodać okruchy ciasteczek i dobrze wymieszać. Masło boki 8-in. patelnia z wyjmowaną obręczą i naciśnij mieszaninę ciasteczek na dole; piec 15 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na patelni.
W mikserze stojącym wyposażonym w uchwyt łopatkowy ubijaj kozi ser i ser śmietankowy, aż będzie lekki i puszysty.
Dodaj pozostałą skórkę z cytryny, 1 łyżkę. sok z cytryny, skórka pomarańczowa, 3/4 szklanki cukru, kwaśna śmietana i wanilia; dobrze ubić. Zeskrobać miskę i dodać jajka; dobrze ubić.
Wlać ciasto na skorupę i piec około 1 godziny, lub do Ustawienia na bokach, ale nadal dość jiggly w środku i tylko lekko lepki. Wyłącz piekarnik, pęknięcie drzwi piekarnika i niech ciasto ostygnie w piekarniku 2 godziny.
Wyjąć i ostudzić całkowicie; następnie schłodzić, pod przykryciem, co najmniej 2 godziny i do nocy.
Uruchom cienki nóż między ciastem a obręczą patelni i usuń obręcz. Cienko pokroić truskawki, a następnie wrzucić z pozostałymi 2 1/2 łyżki. cukier i sok z cytryny. Ułóż na torcie.